Вхід | Реєстрація

Напиляв сосни на рік умовного засудження і тисячу гривень

Напиляв сосни на рік умовного засудження і тисячу гривень

Чоловік вирішив запастися дровами. І обрав для цього ботанічний заказник. У результаті, постав перед судом та засуджений за статтею Кримінального кодексу України.

24 лютого суддя Новосанжарського районного суду Тетяна Стрельченко винесла вирок у справі щодо обвинувачення уродженця Великобілозерського району Запорізької області у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 246 ККУ «Незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу».

Під час розгляду справи суд встановив, що 16 січня цього року, близько 13:00, підсудний прийшов пиляти дерева на території ботанічного заказника «Зачепилівський», що є територією природно-заповідного фонду та перебуває в користуванні Новосанжарського лісового господарства.

За допомогою бензопили «Світязь БП-4500» він спиляв одне дерево сосни звичайної діаметром 0,48 метра.
Після цього незаконно спиляна деревина та бензопилка були вилучені правоохоронцями безпосередньо на місці «заготівлі».

Згідно висновку судово‑економічної експертизи, правопорушник завдав Новосанжарському лісовому господарству матеріальну шкоду на загальну суму 3033 гривні.

Своїми діями підсудний вчинив злочин, передбачений частиною 3 статті 246 ККУ. Відповідно до законодавства, дії, вчинені в заповідниках або на територіях природно-заповідного фонду, караються штрафом від 1500 до 2000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 25 500 до 34 000 гривень) або обмеженням волі на строк від 3 до 5 років, або позбавленням волі на той самий строк.

8 лютого між прокурором Сергієм Дашівським та підозрюваним, за участі адвоката Євгенія П’ятенка і представника потерпілої сторони Антона Гугіна, укладено угоду про визнання винуватості.

Сторони угоди узгодили покарання для підозрюваного у виді 3 років обмеження волі із застосуванням ст. 75 КК України «Звільнення від відбування покарання з випробуванням».

Суд вирішив затвердити угоду про визнання винуватості. Підозрюваного визнати винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 246 ККУ, призначити йому покарання у вигляді 3 років обмеження волі. На підставі статті 75 ККУ звільнити обвинуваченого від відбування покарання у вигляді обмеження волі з випробуванням, встановивши іспитовий строк тривалістю 1 рік.

Судові витрати, вартість судової економічної експертизи, у розмірі 980,7 гривні стягнути із засудженого на користь держави.

Бензопилу, якою засуджений пиляв дерева, йому повернуть, а розпиляну на частини сосну об`ємом 1,97 кубометра залишать власнику.

Вирок може бути оскаржений протягом 30 днів із дня його проголошення.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
7 березня 2021, 12:31 | Нові Cанжари | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації