Вхід | Реєстрація

ВІДЕО - Віденський бал у Гадячі

ВІДЕО - Віденський бал у Гадячі
15 вересня 2009 року за ініціативи директора Гадяцького училища культури імені І.П. Котляревського заслуженого працівника культури А.М. Насменчука було відкрито «Хореографічну школу для дорослих». За півроку школу відвідали близько ста жителів міста та району різних вікових категорій.
«Я зараз на пенсії і тому маю багато вільного часу, – говорить Володимир Володимирович, – проходив повз училище культури і побачив оголошення про школу для дорослих. Вирішив відвідати одне заняття, а потім так сподобалося, що продовжив навчання».
«Дорослих хореографів» навчають викладачі хореографії Л.П. Магазій, С.О. Гладка та О.Л. Кедрун.
У цьому році «хореографи» разом зі своїми викладачами вирішили провести Віденський бал (перший у нашому місті), щоб показати, чого вони навчилися за цей невеликий час існування школи.
Оскільки в Гадяцькому училищі культури імені І.П. Котляревського проходив «Тиждень хореографії», 3 березня 2010 року у фойє училища відбувся «Вечір вальсу», який був присвячений Міжнародному жіночому дню. Тут учні школи показали велику майстерність у виконанні віденського вальсу.
«Хореографічну школу» відвідують переважно жінки, тому на допомогу чоловічій частині прийшли студенти спеціалізації «Народна хореографія» училища культури, якім крім вальсу виконали й інші танці.
 

Цікава інформація:
Перший віденський вальс датований 12-13 сторіччям і застосований у танці під назвою "Nachtanz". Віденський вальс прийшов до нас з Баварії. Приблизно на початку 1830 року композитори Франц Ланнер і Йоган Штраус написали декілька дуже відомих зараз вальсів, сприяючи тим самим розвитку і популярності цього танцю.
Ці вальси були вельми швидкі, але, зробивши ритм танцю зручнішим, ми тепер називаємо їх віденськими вальсами.
Віденський вальс — один з найпривабливіших бальних танців, популярний в Європі протягом багатьох років. Музика танцю надихає, він є прекрасним видовищем.
Віденський вальс присутній на всіх чемпіонатах бальних танців. У ньому прийнято виконувати лише сім фігур: зворотний і натуральний повороти, зміни вперед і назад, зворотний і натуральний флекерли, чек із зворотного до натурального флекерлу.













Автор: Олександр Глік, www.bazarmedia.info


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
16 березня 2010, 16:51 | Гадяч | Відео
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації