Вхід | Реєстрація

Дослухайтесь до голосу розуму

Дослухайтесь до голосу розуму
Міністр охорони здоров’я вже вакцинувався

Я не виступаю агітатором вакцинації і не збираюся когось у чомусь переконувати. Але як медик, як лікар вважаю за необхідне висловити свою точку зору з питання вакцинації, а кожен сам прийме рішення, прислухатись до неї чи ні.

Для початку пропоную згадати відомі, але призабуті факти. Напевне, так влаштована людська психіка, що ми добре пам’ятаємо невдачі та трагедії, але забуваємо про успіхи й перемоги. У тому числі забуваємо і про успіхи медицини, як нашої української, так і світової. Отже, зважуся нагадати про те, як людство перемогло хвороби, котрі зовсім недавно наганяли на нього жах, забирали сотні мільйонів життів, ставили на межу вимирання цілі країни та народи.

 

Віспа і поліомієліт подолані виключно завдяки вакцинації

Розпочну свою розмову з розповіді про таку хворобу, як поліомієліт.

Це невиліковна, високо інфекційна хвороба, яка епідеміями накривала США та країни Європи кожні 5–6 років з великою чисельністю померлих і ще більшою кількістю людей, які отримали інвалідність у результаті хвороби.

Вірус вражав нервову систему, викликаючи параліч кінцівок, а інколи м’язів дихальної системи. Хвороба наскільки страшна і небезпечна, що навіть ті, хто виживав, були змушені надалі до кінця днів своїх користуватися інвалідними візками або апаратами штучного дихання.

Один із Президентів США, Франклін Рузвельт, теж став інвалідом після перенесеного поліомієліту. Наголошую — це президент найбагатшої держави світу. Тобто ні гроші, ні доступ до передових досягнень медицини не рятували від наслідків поліомієліту.

У середині XX століття зростання захворювання на поліомієліт набуло в багатьох країнах характер національного лиха. Що важливо — вражала вона в основному дітей. У 1954 році в США почали першими застосовувати вакцинацію, де одночасно ризикнули вакцинувати понад 5000 школярів початкових класів і отримали позитивний результат.

Розпочалася тотальна вакцинація населення США.

Незважаючи на протистояння двох наддержав США та СРСР, на холодну війну між ними, у керівництв цих держав вистачило розуму і відповідальності перед своїми країнами й народами, щоб домовитися про проведення загальнодержавних вакцинацій населенню країн. Надалі масову вакцинацію провели у всіх країнах Європи, а потім взагалі було щеплене населення цілої планети, що дало можливість зупинити розповсюдження цієї пандемії. При цьому ні про яку згоду чи добровільність вакцинації в країнах мови не йшло. Вакцинували всіх. Ніхто нікого не запитував про згоду. Ніхто не кричав про права людини.

І тільки завдяки широкому застосуванню вакцинації з 60‑х років захворюваність серед населення почала стрімко знижуватись.

Наведу офіційну статистику СРСР: 1960 рік — 22 тисячі нових хворих; 1961‑й — 4500; далі — по 100–150 випадків на рік. Я народився в 1961 році і завдяки прийдешній вакцинації наше і всі подальші покоління уникли такої тяжкої недуги.

Перед тим людство здолало віспу. Не знаю, як зараз, але раніше про це досягнення, як приклад користі вакцинації, розповідали у всіх школах. Так от, лише в двадцятому столітті віспа забрала 300 мільйонів людських життів. Повторюю, 300000000! Це в двадцятому столітті, коли медицина вже була розвинута, коли була статистика смертності. Ми можемо лише уявити, скільки жертв віспи було до цього. Швидше за все — мільярди! Тридцять відсотків заражених помирали. При цьому, помирали в страшних муках. Усе тіло хворої людини покривалося гнійними наривами. Ті, хто виживав, сліпли, їх тіла назавжди були спотворені страшними шрамами.

І ніхто не знає, скільки б це жахіття продовжувалося. Але ми добре знаємо, завдяки кому і чому віспа була подолана. У 1796 році англійський лікар Едвард Дженнер створив вакцину на основі коров’ячої віспи. Медик виготовив вакцину за власні кошти, першим ризикнув зробити щеплення сину фермера. Йому не вірили навіть тодішні медичні «світила». Але вакцина спрацювала. Потім вакцинували всіх. Знову ж, примусово. І хвороба зникла. Щоправда, аж у 60‑х роках минулого століття. Адже лише тоді вакцини дісталися до «найзабитіших» країн Африки, де медицини до цього не було взагалі. Від слова «зовсім».

 

Наша сім’я однозначно «за» вакцинацію

Сьогодні новою загрозою для людства, новим викликом для світу став коронавірус, точніше, COVID-19.
Різні країни та різні влади прореагували на цей виклик по-різному. Та в чому є спільність, так це в розумінні необхідності вакцинації населення. Іншого варіанту сьогодні, на жаль, не запропоновано. Та й, судячи з історії успішного подолання інших небезпечних вірусних хвороб, його, іншого шляху, і не існує.
Не вважаючи себе великим спеціалістом по вірусах і вакцинах, як і завжди у своєму житті, я орієнтуюся на думку експертів і авторитетів, чи спеціалістів інших країн.

І якщо Ізраїль, країна, яка бореться за життя кожного свого громадянина, країна з надзвичайно високим рівнем медицини, прийняла рішення про 100 % вакцинацію своїх громадян, то чи я розумніший за колективну медицину Ізраїлю?

Моєму татові 85 років, а мамі 83, і при першій же можливості ми обов’язково вакцинуємося. Це їх свідоме рішення. Вони вже записалися в чергу. Це рішення всіх членів нашої сім’ї. Як свідомих громадян, які турбуються про життя і здоров’я не лише своїх близьких, а й навколишніх їх людей. Адже історія людства свідчить, що лише набуття колективного імунітету через масову вакцинацію здатне зупинити інфекційне вірусне захворювання.

А я, як директор інтернату, буду робити все від мене залежне, щоб зробити щеплення від COVID-19 для всіх мешканців будинку-інтернату та тих працівників, які будуть усвідомлювати цю необхідність.

Так, я розумію, що зараз вакцинація не є примусовою. Але ж ми живемо в двадцять першому столітті. Ми живемо в епоху, коли медицина здатна дуже швидко створити вакцини, на розробку яких раніше витрачали десятиліття. А потім століттями впроваджували в життя.

То навіщо чекати? Навіщо ризикувати собою та життям рідних?

Вакцинуйтеся!!! Будьте здорові, живіть довго і щасливо, слухайте голос розуму. І тоді всі ми швидко забудемо про той злощасний COVID.


Автор: Анатолій Шкарбан, лікар


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
13 березня 2021, 14:20 | Полтавщина | Спорт і здоров'я


1. Slavko / 13 березня 2021, 22:45
Не дивно буде, якщо у Шкарбана тепер джип з’явиться, абощо, хоча може і так є.
Чомусь нікому вже не дивно, що ВСІ у нас непогано живуть : чи то «газовики» теперішні, чи так звані "військові", які хлопців під кулі відправляють добровільно-примусово, звісно, чи керівництво поліції так званої... Пробачте, НЕ ВСІ ! Це тепер так прийнято говорити. Ну хто ні - так хто їм винен ? Коли ВСІ заробляють, як можуть і як уміють. Ну а що тут такого ?... Та нічого. Тільки цвинтарі все ростуть і прірва між тими, хто "як уміють" і тими хто ще живе "як треба".
У всіх є інтернет, подивіться хоч, як знімалося кіно "Про вакцинацію в Ізраїлі"... Вони не зря там так давно старалися над вакцинами і генетикою, саме для вас. Тепер настав час, діє Суперакція ! Евтаназія для віруючих - безкоштовна ! Хто ще не встиг ?
2. Slavko / 13 березня 2021, 23:06
Наступним, після продажу землі очікуйте саме закон про евтаназію.
Тут уже писав про це такий собі orakul, ну хоч в одному він правий.
Тільки єдине - він вірить саме в російську "вакцину". Ну яка різниця, звідки кінець прийде, головне результат.
3. Fed654Frumos / 14 березня 2021, 08:34
Славко, а в тебе таки є смалець в голові.Браво!
4. Fed654Frumos / 14 березня 2021, 13:24
Анекдот в тему.Сидять дві миші,одна другу запитує:’’Ти вакцинуватися будеш?’’Та відповідає:’’Звичайно,ні.Цю ж вакцину навіть на українцях не випробували’’.
5. Ltava / 14 березня 2021, 19:26


Змінено 15.03.2021, 16:03
6. Ltava / 14 березня 2021, 19:27


Змінено 15.03.2021, 16:04
7. Slavko / 14 березня 2021, 20:49
5.Ltava
«біжіть до психіатрів бо чітко видно загострення шизофренії »

Відео все-таки є і є відео-репетиція коронавірусу до самого коронавірусу. Краще вірити в це, ніж бути адептом ОПЗЖ і патріотом одночасно(
8. alist / 14 березня 2021, 21:24
Знаєте Пане Шкарбан, скажу Вам (якщо побачите цей коментар), що це Ваше звернення не має ніякого сенсу, з двох причин:
- увесь минулий рік, уряд ВР і ПреЗедент були зайняті лише питанням, як «розпилити» коронавірусні кошти, та «чутка» підзаробити на масках антисептиках і т.п. Ну і під шумок пропихнути продаж землі і т.п. Як результат, ніякої просвітницької роботи ніхто не вів. І на 2021 рік більшість українців (а по опитуваннях це саме більшість) демонструють рівень знань в медицині (і не лише в ній), на рівні типового жителя Нігеру, Єфіопії чи Сомалі. Тут і чіпізація і міровий заговор і .... А починалось все з масок, які 99% виявилось важко носити на фізіономії, а вимога мити реулярно руки взагалі була сприйнята, як примус до чогось страшного. І це дикунство, демонтсрують в більшості люди які отримали освіту в СССР, де нагадаю "найкраща освіта в світі".
- по друге, про яку вакцинацію можна говорити, якщо вакцин немає, ті 500 тис., що з помпою привезли, це 250 тис. чоловік. Темпами вакцинації в інших країнах це на 1-3 дні. А далі? Нормальні країни зараз ділять між собою (зі скандалами!) ті вакцини, які вони замовили рік назад (коли в нас заривали гроші в дороги). Яка там Україна.
Я внпевнений, що до кінця року заїде ще 200-500 тис. доз (на 100-250 чоловік) і все. Єдине що зможе спонукати українців вакцинуватись, це вимога для туристів, заробітчан... пред’явити паспорт вакцинації по приїзду (хоча скоріше ними просто почнуть торгувати). Лише примус, звернення не поможуть, майже 1,5 роки в інтернеті, ЗМІ, ср...ли в голови брехнею про корону, маски, а потім про вакцину, тепер одинокими зверненнями-проханнями вже нічого не виправиш.

Змінено 14.03.2021, 21:26
9. Slavko / 14 березня 2021, 23:26
8.alist
«підзаробити на масках антисептиках і т.п. Ну і під шумок пропихнути продаж землі і т.п.»

Заговор чи не заговор, а політика тієї країни є для нас ворожою. На жаль. Не чули заяв посла ? Йому не подобаються найменування наших вулиць нашими героями ! Хто може не пам"ятає, ще Гройсман їздив до Ізраїлю "з робочим візитом "обговорювати аграрні питання та інші"... Українців повідомили потім, тихенько, заднім числом... Він також пропонував не ховати померлих родичів на цвинтарях, а розвіювати їхній прах у міських парках наприклад...(
Ну на цю політику «богообраних» дня не вистачить. Тупий примітивний сцикливий Зе - і той вічно плює - то по прапору топчеться, то гімн паплюжить, то солдатів принижує ! Як на мене, то це якраз і є якоюсь психічною хворобою вибирати їх до влади. А на картинці верхній - хто, представник якої національності ?? Не громадянства! Це їм можна вірити, чи може, Рабіновічу?... Ганьба вам ! Дістала ця реклама «вакцин» і ідіоти.
Правди ніхто не шукає, ніхто не знає, що за хвороба, але вакцинуються невідомо чим, бо по телику так показали. Ну тоді давайте, хто більше лайків набере, по його і будемо...
10. саша ставицький / 15 березня 2021, 09:42
8.alist
« люди які отримали освіту в СССР, де нагадаю "найкраща освіта в світі".
- по друге, про яку вакцинацію можна говорити, якщо вакцин немає, ті 500 тис., що з помпою привезли, це 250 тис. чоловік.»

Ви пане невірно берете в лапки радянську освіту Саме радянська освіта навчила таких пролетаріїв , як ви грамоті , але багатьох з них не встигла навчити мислити , вони уявили себе геніальними і розвалили країну.Згадайте хоч як в радянські часи було подолано туберкульоз , який в даний час знову набуває статусу епідемії , а кір , вітрянка і т.д.Зараз біда України , саме геніальність навіть малограмотних , вони зараз в мережах видають такі перли , що можна вмерти від сміху. А вакцинація таки допомагала подолати туберкульоз.
11. Borch / 15 березня 2021, 13:12
"Дослухайтесь до голосу розуму" дослухаюсь.

Автор статті, залежний кар’єрист і говорити інакше не може!

Вакцина душманська а контролем в Україні не пахне.

Вакцина закуплена через незрозуміло які схеми, чому?

Вакцину піарять методами пропаганди, навіщо?

Вакцину антипіарять методами конспірології, чому?

Вакцина вводиться по новим правилам прискореної реєстрації, для мене і старі правила були дуже прискореними навіть 3 роки малий термін тестування.

Вакцина створена методами генної інженерії з використанням днк інших вірусів. Це вам не взяти слабу віспу, це може мати прямі наслідки в мутаціях днк вже людини. А це вам дітки не фуфри муфри. днк+мутація=рак. Потрібні довгострокові дослідження.

Вакцина покликана зупинити хворобу яку зупиняти не має сенсу, має але не наскільки це критично. Нагадаю, та сама віспа мала смертність 17%-33%.

Вакцина не викликає імунітет на довгий період часу. В цьому пункті взагалі пшик. Навіщо мені така вакцина? зрівняємо вакцинацію від реальної загрози, віспи, з імунітетом на все життя і вакцинацією від грипу з можливим імунітетом на декілька місяців, та цеж розводняк...

Мій голос розуму говорить мені чекати. Як мінімум три - п’ять років спостерігати за ситуацією. А в ідеалі було б мати дослідження факторів впливу вакцинації на широкі пост ефекти. Наприклад чи є залежність частоти інших хвороб від вакцинації. А такі дослідження не з’являться раніше чим 20 років.
Бо вже були випадки, коли пост ефекти виливались в інвалідність потомства, і це загально відомий випадок. Незрозуміло, чому при такому списку мінусів, мене закликають прислухатись до голосу розуму. Очікують що розуму немає?
12. Slavko / 15 березня 2021, 23:51
11.Borch
«закликають прислухатись до голосу розуму. Очікують що розуму немає?»

Посилання на www.youtube.com
13. Slavko / 19 березня 2021, 00:02
Ось вона, справжня вакцинація ... Посилання на www.youtube.com
Ви це точно десь бачили !
14. Borch / 19 березня 2021, 15:31
13.Slavko
«Ось вона, справжня вакцинація ... Посилання на www.youtube.com
Ви це точно десь бачили !»


Можна просто вколоти глюкози і ризикувати бути спійманим.
15. Slavko / 19 березня 2021, 20:00
Ви чули свого «міністра» Стєпанова ?!! У нього виробники вакцини вимагають скасувати їхню відповідальність за можливі наслідки ... "Тому ми беремо цю відповідальність на себе..." Ну і т.д. ... Далі вони приймають ще й закон !((((( Поясніть мені, це - країна, чи це божевільня якась, чи щось третє ?
16. Borch / 20 березня 2021, 00:02
15.Slavko
«Поясніть мені, це - країна, чи це божевільня якась, чи щось третє ?»


Щось третє. Невже ви до цього моменту ще не зрозуміли?
17. Седой / 20 березня 2021, 10:16
Сравните:
Прививку от коронавируса в Украине получили 104 342 человека
Полтавская область - 480 прививок;
152 тысячи 600 человек вакцинированы в Московской области (7 млн населения)
Включайте мозги, особенно кому за 50-60. Я обе прошел, два месяца- полет нормальный
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації