Вхід | Реєстрація

Як комп’ютерні турніри із електронної гри переросли у світові чемпіонати

Як комп’ютерні турніри із електронної гри переросли у світові чемпіонати

На початку 80-х років минулого століття в Радянському Союзі з’явилася електронна гра «Ну постривай!». Її суть полягала в тому, що герой Вовк мав збирати у кошик яйця,які несли чотири курки. Гра стала справжнім проривом серед різних верств населення. Діти й дорослі влаштовували справжні турніри, під час яких визначали найспритніших гравців.

Гра скрізь: у школах, в інститутах, на заводах, в бухгалтеських відділах і так далі. 

Та навряд чи 40 років тому счасливі власники «Електроніки-ІМ-02» могли навіть уявити, що сьогодні така портативна гра не викличе жодного інтересу. Хіба що як раритетна річ. Натость у кожного ігромана буде потужний багатоядерний комп’ютер зі значним об’ємом оперативної  пам’яті. Ігри стануть не просто кольоровими, а перетворятся майже у віртуальну реальність. З’явиться таке поняття як кіберспорт. І між геймерами влаштовуватимуться всесвітні чемпіонати з відеоігор.

 

Кіберспорт: реальні федерації і багаточисленна армія гравців та вболівальників

Справді, у наші дні комп’ютерні ігри набули такого поширення, що конкретно взята «стрілялка» вважається спортивним змаганням. У кожній розвинутій країні є своя федерація кіберспорту, що од’єднує десятки або навіть сотні тисяч учасників. В Україні відповідна громадська організація утворена в 2018 році. Вона розгалуджена на 23 відокремлені підрозділи. 7 вересня минулого року вважається знаковою датою для геймерів. Адже завдяки старанням представників Федерації, кіберспорт став у нашій країні офіційним видом спорту. У січні 2021-го стартували перші всеукраїнські кубкові змагання з кіберспорту. У них беруть участь 12 команд, які об’єднали найкращих геймерів. Загальний призовий фонд кладає 250 тисяч гривень.

Не меншою популярністю користуються і ставки на кіберспорт, так як за перебігом спортивних кіберзмагань слідкують не лише жителі України, а й увесь світ геймерів.

І якщо одні компанії займаються трансляцією LAN-турнірів, а висвітлюють перебіг онлайн-змагань, то інші відбирають кращі букмейкерські контори для ставок на кіберспорт. Адже уболівальники повинен бути застрахований від можливих аферистів, що готують для них неприємні сюрпризи. Саме за відбір доброчесних букмейкерських контор відповідає ресурс Bookmaker Expert. Його завдання, аби кіберзмаганнями залишилися задоволені всі: і спортсмени, і уболівальники.

От так, комп’ютерні турніри із електронної гри переросли у світові чемпіонати із величезною аудиторією. 


Автор: Євген Олександров
Розміщено на правах реклами


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
10 березня 2021, 19:08 | Полтавщина | Суспільство
1. Дід Панько / 11 березня 2021, 22:58
Саме в тому "поганому совку" було налагоджено все виробництво, від цвяха до автомобіля, тепер на жаль все Китай, пам’ятаю як разом з сином паяли перший ПК «Спектрум» всі мікросхеми були виготовлені в совкові, хто пам’ятає той зрозуміє, логіка 155 , 555 серій такі собі утюжки, а що зараз? А зараз думать можемо тільки як купить за 1 гривню, і продать за 10, де є телефон виробництва Україна? Може хто бачив планшет? Ноутбук? ПК? Немає, не було й не буде, поки всі оті олігархи не будуть підвішені на кожній електроопорі! Під лежачий камінь вода не тече........
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації