Вхід | Реєстрація

Заступник селищного голови звільнився за власним бажанням

Заступник селищного голови звільнився за власним бажанням
Геннадій Супрун залишився без заступника

Відповідну заяву Анатолій Мокляк подав на розгляд депутатів.

4 березня відбулась 7 позачергова сесія Новосанжарської селищної ради. Загалом депутати розглянули 64 питання порядку денного.

На початку зібрання селищні обранці заслухали заяву заступника селищного голови Анатолія Мокляка про звільнення з посади за власним бажанням та задовольнили її.

Для організації інклюзивного навчання дитини з особливими освітніми потребами депутати проголосували за створення інклюзивної групу в дубинівському дошкільному закладі «Пролісок». Також селищні обранці передали шкільний автобус Малоперещепинської школи на баланс відділу освіти селищної ради.

Відповідно до рішення депутатів, відбудеться аудит фінансово-господарської діяльності Малоперещепинської сільської ради та виконкому сільради, комунального підприємства «Малоперещепинське сільське комунальне господарство» та КП «Малоперещепинська агенція розвитку» за період із 1 січня 2018 року по 27 листопада 2020-го. Крім того, за цей же період аудитори перевірять фінансово-господарську діяльність Новосанжарської селищної ради.

У комунальну власність Новосанжарської громади перейшла будівля  Управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації, що знаходиться в селищі по вулиці Незалежності, 30/1, а також майно будинків сімейного типу, яке перебуває в користуванні чотирьох батьків-вихователів.

Також депутати затвердили перелік адмінпослуг, що надаються через територіальні підрозділи та віддалені робочі місця Центру надання адміністративних послуг; технічну документацію із землеустрою щодо встановлення меж земельної ділянки в натурі для будівництва та обслуговування житлових будинків; ведення особистого селянського господарства; проєкти землеустрою щодо відведення земельних ділянок у власність для будівництва індивідуальних гаражів; надано дозвіл на виготовлення документації із землеустрою щодо встановлення меж земельної ділянки.

Трьом новосанжарським підприємцям селищні обранці продовжили оренду земельних ділянок. Зокрема, Сергію Підопригорі, який провадить підприємницьку діяльність у Нових Санжарах, по вулиці Центральна, 105/1, оренду продовжили на 5 років. Євгену Піскуну, котрий орендує ділянку по вулиці Незалежності, 70 а, — на 1 рік, Володимиру Іщенку, вулиця Каштанова, 21, — на 2 роки.

Після чого депутати затвердили технічну документацію про нормативну грошову оцінку земельної ділянки водного фонду державної власності, що розташована на території селищної ради за межами села Старі Санжари, разом із водним об’єктом, ставком, для рибогосподарських потреб.

Служба автомобільних доріг у Полтавській області отримала дозвіл на розроблення проєктів землеустрою щодо відведення земельних ділянок у постійне користування для розміщення та експлуатації будівель і споруд автомобільного транспорту та дорожнього господарства, для реконструкції дороги Н-31 Дніпро — Решетилівка.

А от нафтогазовидобувне управління «Полтаванафтогаз» отримало відмову на розробку техдокументації щодо встановлення меж свердловин №51 та №69 Решетняківського родовища для розміщення будівель підприємства, що пов’язані з користуванням надрами.

Теж саме стосувалося і Служби автодоріг, яка претендує на земельну ділянку в межах громади. Службі відмовлено у розробці проєктів землеустрою щодо відведення земельних ділянок у постійне користування для розміщення та експлуатації будівель і споруд автомобільного транспорту та дорожнього господарства, для реконструкції автодороги Н-31 на ділянках км 141+200 — км 146+08, які, за даними Державного земельного кадастру, значаться за межами населеного пункту Попівської сільської ради та належать до земель колективної власності КСП «Попівське». Відмови пов‘язані із законодавчими вимогами.

 

Найбільше коштів виділили на лікарню й пільгові медикаменти

На сесії були розглянуті й бюджетні питання. Так, депутати розподілили кошти місцевого бюджету: 150 000 гривень виділили на фінансову підтримку районної лікарні; 150 000 — на оплату пільгових ліків; 100 000 — на проведення оплати послуг з повірки газового обладнання закладів освіти; 30 000 — Руденківській ЗОШ на придбання матеріалів і оплату послуг; 51 000 — районному терцентру (у тому числі для доставки «соціальним таксі» хворих на гемодіаліз у Полтаву); 26 400 — селищному терцентру; 16 900 — на підтримку ветеранської організації; на оплату боргів за спожиту електроенергію: 50 000 — селищному комунгоспу, 24 000 — Малоперещепинському комунгоспу, 20 000 — Стовбино-Долинському комунгоспу; 13 800 — фінансова підтримка КП «Добрі руки плюс»; 50 000 — ремонт шести насосів водяних скважин; 40 000 — ремонт бульдозера «Caterpillar», який працює на Зачепилівському сміттєзвалищі; 46 900 — придбання обладнання для закладів освіти; на поточні ремонти пандусів амбулаторій (22 700 — Нові Санжари, 16 100 — Старі Санжари, 50 000 — Великий Кобелячок, 48 000 — Малий Кобелячок); 33 000 — проведення вогнезахисної обробки дерев’яних конструкцій Пологівської школи.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 березня 2021, 13:35 | Нові Cанжари | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації