Вхід | Реєстрація

Через взуттєвий аерозоль сімох учнів Кобеляцької ЗОШ №3 забрала швидка допомога

Через взуттєвий аерозоль сімох учнів Кобеляцької ЗОШ №3 забрала швидка допомога

Тим часом приміщення шкли обстежували рятувальники і працівники санстанції.

16 березня резонансна подія сталася в Кобеляцькій школі №3. Під час одного з уроків, що проходив у 5 класі, в кімнаті з’явився різкий хімічний запах, від якого частині дітей сало зле.

Директор навчального закладу Таїсія Масич у соцмережі Фейсбук, на сторінці «Кобеляцька загальноосвітня школа І-ІІ ступенів», повідомила про обставини події, яка сталася в школі. І попрохала не брати до уваги недостовірні чутки.

Очільник школи пояснила,  що наприкінці першого уроку в кімнаті, де навчаються учні 5 класу, почав поширюватися специфічний запах, схожий на ацетон. Дітей вивели на свіже повітря. Класну кімнату і коридор провітрили. Із 17 учнів, присутніх у цей день, у сімох погіршився стан здоров’я. Зокрема, з’явилися головний біль і нудота.

У навчальний заклад терміново викликали швидку допомогу. Про надзвичайну подію повідомили начальника відділу освіти Наталію Коваль і міського голову Олександра Копельця. У школу прибули поліцейські та рятувальники, яких сповістило Головне управління ДСНС України в Полтавській області.

До прибуття медиків дітям надали першу медичну допомогу, провели заміри тиску і температури, попередили батьків. Школярів, які не мали скарг на самопочуття, перевели до іншого кабінету, де продовжилося навчання.

Після того, як учнів обстежили у приймальному відділенні лікарні, одну дитину залишили під наглядом лікарів у медзакладі. Згодом її стан стабілізувався. Інші діти повернулися додому зі своїми батьками у задовільному стані.

Постраждали переважно діти, які мають хронічні захворювання і схильність до алергічних реакцій. Учні з сильнішим імунітетом впливу хімічної речовини не відчули.

Імовірним джерелом поширення специфічного запаху, що спровокував реакцію дітей, міг стати аерозоль, яким батьки обробили вранці замшеве взуття однієї з учениць. Через випаровування в теплому приміщенні, з’явився їдкий запах.   

Учителі й рятувальники, обстеживши класну кімнату та провівши опитування дітей, інших джерел поширення запаху не виявили. Після провітрювання спеціаліст санстанції провів лабораторне дослідження повітря. Шкідливих речовин не було, запах відсутній.

Шкільні приміщення не становлять загрози для здоров’я учнів та працівників.

Таїсія Масич наголосила:

«Дорогі діти та дорослі! Цей випадок вкотре довів, що всі ми повинні дотримуватися правил безпечного використання речовин побутової хімії. Нагадуємо також, що до навчального закладу заборонено приносити сторонні предмети і речовини, не рекомендовані до використання в освітньому процесі.

Адміністрація та педколектив школи висловлює подяку усім медикам, рятувальникам, поліцейським, які оперативно відреагували на подію. Адже здоров’я дітей — понад усе!».

От до яких наслідків може призвести взуттєвий аерозоль.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
17 березня 2021, 08:25 | Кобеляки | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації