Вхід | Реєстрація

Секретар Кобеляцької міськради судиться з міськрадою

Секретар Кобеляцької міськради судиться з міськрадою

Василь Кіптілий, якого ще 17 грудня минулого року депутати таємним голосуванням обрали на посаду секретаря Кобеляцької міськради нового скликання, так і не приступив до виконання обов’язків. Його звільнив міський голова. Тепер Кіптілий добиватиметься справедливості не в сесійному, а в судовому засіданні.

Нагадаємо, що Василь Кіптілий на осінніх виборах став депутатом Кобеляцької міськради від пропрезидентської партії «Слуга народу». Також він конкурував із Олександром Копельцем на виборах міського голови.

Після виборів у міській раді сформувалася опозиційна більшість до обраного головою Олександра Копельця. Завдяки потужній на той момент коаліції Василь Кіптілий без особливих проблем був обраний секретарем міськради.

Але фактично до виконання своїх обов’язків так і не приступив. Доки Василь Анатолійович звільнявся з Міністерства внутрішніх справ, де служив до виборів, минуло півтора місяці.

І на черговій сесії, у лютому 2021 року, міський голова Олександр Копелець оголосив, що Кіптілий втратив право бути секретарем міськради, оскільки не пройшов перевірку в антикорупційних органах.

Василь Кіптілий на тій же сесії заявив, що документи на перевірку мала подати Кобеляцька міськрада. Але це не було зроблено.

На що Копелець відповів, що радився із якимось юристом і вважає свої дії законними. А Кіптілому порадив звертатися до суду.

Минув місяць після тієї сесії. Ми зв’язалися по телефону із Василем Кіптілим. Він повідомив, що звернувся до Полтавського адміністративного суду із позовною заявою. І добиватиметься поновлення на посаді секретаря.

Василь Анатолійович уточнив:

— Перед тим я отримав необхідні мені для оформлення позову документи з міськради. Заяву мою прийняли, суддю призначили. Розгляду справи, по суті, ще не було. Очікую. Про новини готовий розповісти.

Коли і яким буде рішення української Феміди по цій безумовно цікавій справі, наразі не знає ніхто. Зрозуміло, що за одне судове засідання суддя вердикт не оголосить.

І доки триватиме суд, можливий новий поворот у справі. Оскільки опозиційна коаліція в Кобеляцькій міськраді майже розпалася, міський голова може ініціювати вибори… секретаря.

І в разі, якщо Василь Кіптілий виграє суд, то його кабінет і посада можуть бути вже зайняті. І тоді знову доведеться судитися.

Цікаво й те, що в разі позитивного для Кіптілого вердикту суду, йому мають виплатити зарплату за період із 17 грудня 2020 року.

Але найцікавіше те, що в будь-якому разі за всі судові витрати міськради, за неотриману зарплату заплатить не міський голова Олександр Копелець, а… Виборці заплатять. А деякі ще й дякуватимуть.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
18 березня 2021, 19:45 | Кобеляки | Політика


1. Fuks / 19 березня 2021, 08:14
Кобеляцькій громади не буде,вона збанкрутує,приєднають до Біликів.Там люди з нуля зробили ПМСД,відділ освіти,культури,лікарню відновлюють,автобуси запустилиі т д. А в Кобеляці будки теплої для автостанціїї не можуть найти.За села мовчу.Запустіння і зубожіння далі.А мер уборщиць на роботу кастинг проводе..Бачили шо купляли їжте..
2. Ltava / 19 березня 2021, 08:57
1.Fuks
«.Бачили шо купляли їжте..»


Погоджуюсь за виключенням мрій про приєднання до Біликів!! Ніхто нічого не приєднуватиме а територія буде деградувати і розкрадатися ще багато років бо чим деградована територія тим деградованіше населення яке на ній проживає ))) Якщо сьогодні вони цілують руку щоб влаштуватися на роботу то завтра оберуть ще тупорилішого щоб цілувати йому дупу)))
3. Fuks / 19 березня 2021, 10:34
Приєднають,Кабмін же сказав що всі громади повинні бути самодостатні і самоокупні,не спроможні громади будуть приєднуватись до більш потужних. Кобеляцька найбідніша в Україні по надходженнях до бюджету це по прогнозу,а фактично буде ще бідніша.Хіба може й не приєднають якщо Копелець з виконкомом будуть і вчителями,і лікарями фельдшерами,в зоопарку концерти і книжки видаватимуть,дороги зовсім ляжуть..до того йдеться.Очі розплющіть..
4. Borch / 19 березня 2021, 15:38
1.Fuks
«А мер уборщиць на роботу кастинг проводе»


А докладніше по цьому пункту можна?
5. WampKob / 20 березня 2021, 10:48
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
4.Borch
«А докладніше по цьому пункту можна?»

Що тут ще докладніше можна написати, перетрахав сансанич всіх баб, і з міськоі ради, від молодих і до уборщиці, так і в райраді.
6. Ltava / 20 березня 2021, 19:26
5.WampKob
«Що тут ще докладніше можна написати, »


надіюся зґвалтувань не було? Все було за згодою ? ))
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації