Вхід | Реєстрація

На Полтавщині запустили ще один елеватор

У вівторок, 16 березня, на Полтавщині введено в експлуатацію черговий зерноелеватор, в урочистому пуску якого взяв участь голова Полтавської облдержадміністрації Валерій Асадчев.
Козельщинський зерновий елеватор побудований на кошти приватно-орендного сільськогосподарського підприємства «Відродження». На разі введено в дію першу чергу об’єкта — сушарка та ємності для зберігання зерна із загальним об’ємом 40 тисяч тонн. Після добудови елеваторного комплексу (очікується, що всі роботи будуть завершенні до кінця літа 2010 року), на Козельщинському елеваторі можна буде зберігати до 160 тисяч тонн зерна. Крім того, підприємство «Відродження» проінвестувало будівництво залізничної колії, що дасть можливість відвантажувати зерно для перевезень залізницею. Загальний обсяг інвестицій, які вклало у проект ПОСП «Відродження», становить близько 90 мільйонів гривень.
Голова Полтавської обласної державної адміністрації Валерій Асадчев під час урочистої процедури запуску елеватора зазначив, що нині область фактично забезпечена сучасними елеваторними комплексами для якісного зберігання зерна. Відповідна програма, розпочата три роки тому, була покликана самим життям, враховуючи високі обсяги врожаю, які щороку збирає Полтавщина.
— Три роки тому ми мали доволі монополізовану структуру, яка абсолютно не забезпечувала потребу області у зберіганні зерна. На сьогоднішній день збудований один із найбільших у Європі елеваторів — Лохвицький, який уже здатний зберігати 280 тисяч тонн, а остаточна потужність його складатиме 360 тисяч тонн. Торік також збудовано 2 елеватори ТОВ «Нібулон». В цьому році в Градизьку вже закладено перший портовий елеватор «Нібулону» — і ми розраховуємо ввести його в дію вже в червні. Другий портовий елеватор буде збудований у Кременчуці, а це значить, що Полтавщина отримає прямий вихід до моря. Крім того, «Нібулон» планує збудувати 2 елеватори у Мар’янівці та Артемівці, — зазначив Валерій Асадчев, додавши, що поряд із крупними інвесторами, сільськогосподарські підприємства Полтавщини будують власні елеватори, як наприклад у Миргороді, Карлівці, а тепер і в Козельщині. 
Таким чином, за його словами, до існуючих потужностей зберігання зерна, які обраховуються приблизно у 2 мільйони тонн, Полтавщина за три роки додала аналогічну цифру, фактично забезпечивши власні потреби у елеваторних комплексах для зберігання зібраного врожаю.

Автор: Євген ЛОПУШИНСЬКИЙ, прес-служба Полтавської облдержадміністрації


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
17 березня 2010, 10:14 | Козельщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації