Вхід | Реєстрація

П’яний водій лісовоза ледве не покалічив жінку

П’яний водій лісовоза ледве не покалічив жінку

Дорожньо-транспортна пригода сталася в Біликах на вулиці Надворсклянській 18 березня.

18 березня один із підписників газети «ЕХО» в соцмережах надіслав фотографію, зроблену на мобільний телефон. На знімку був зафіксований патрульний автомобіль поліції, вантажівка та гурт людей. Чоловік написав, що в Біликах сталося ДТП, подробиць якого він не знає.

У принципі, досить банальне повідомлення. На жаль, дорожньо-транспортні пригоди трапляються ледве не щодня. Та ввечері до редакції надійшло ще одне повідомлення. Анонім розповів, що дорожньо-транспортну пригоду в Біликах, у якій постраждала жінка, нібито намагаються «зам’яти».

Ми попросили прокоментувати це повідомлення начальника відділення поліції Володимира Кузьменка.
Він відповів:

— Мені нічого не відомо про факт приховування ДТП. Навряд чи таке можливо, але дайте мені кілька хвилин, зараз все з’ясую.

Через кілька хвилин Володимир Миколайович перетелефонував знову і повідомив наступне:

— Подія мала місце. Це задокументовано. На водія складений протокол за статтею 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення, адже установлено, що він перебував у стані сп’яніння. Жінка, яку автомобіль зачепив, ушкоджень не отримала. Вона не має претензій до водія. Як не має претензій і до працівників поліції. Так що, про яке-небудь приховування інформації мова йти не може. Усе задокументовано, до відповідальності порушника притягуватиме суд.

Сама жінка, яка була учасницею події, розповіла нам наступне:

— Я йшла по вулиці, по обочині. Він (лісовоз) їхав якось непевно. Мені люди казали, що водій був п’яний. Якось він мене зачепив. Я впала, мені забило памороки. Поліцейські приїжджали, протокол складали. Так, із водієм ми помирилися, я написала, що претензій не маю. Почуваю себе нормально.

Нагадаємо, що Верховна Рада посилила міру відповідальності за порушення Правил дорожнього руху.

  • Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, — 17 000 гривень (викладення статті 130 КУпАП в новій редакції).
  • Повторно протягом року — штраф на водіїв у розмірі 34 000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами на 3 роки з оплатним вилученням транспортного засобу (викладення статті 130 КУпАП у новій редакції).
  • Тричі порушення права керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, передбачає штраф 51 000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами на строк 10 років з конфіскацією транспортного засобу, який є в приватній власності порушника, або адміністративний арешт на 15 діб з позбавленням права керування транспортними засобами на 10 років (викладення статті 130 КУпАП у новій редакції).

Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 березня 2021, 15:27 | Кобеляки | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації