Вхід | Реєстрація

Президент закликає місцеву владу платити людям і бізнесу в умовах локдауну

Президент закликає місцеву владу платити людям і бізнесу в умовах локдауну

Президент України Володимир Зеленський закликає місцеву владу розробити комплекс заходів підтримки громадян і бізнесу в умовах запровадження посиленого варіанту карантину в зв’язку із погіршенням епідеміологічної ситуації через поширення коронавірусу. Про це йдеться в його відеозверненні.
Президент нагадав, що в січні цього року паралельно з введенням локдауну в Україні за його дорученням уряд підготував широкий комплекс підтримки.

«Це пряма фінансова допомога людям та бізнесу, допомога на дітей, компенсація по частковому безробіттю, податкові канікули та низка інших стимулів», — сказав президент.

«Логічно, що про різні форми підтримки, запроваджуючи локдаун на місцях, мали б подумати і представники місцевої влади, та разом з посиленням карантину розробити комплекс заходів для підтримки тих категорій громадян та бізнесу, саме свого регіону, які постраждають через обмеження так званої «червоної зони». Я чекаю від місцевої влади відповідних пропозицій, щоб уже наступного тижня розглянути та затвердити їх на конгресі місцевих та регіональних влад при президентові України», — зазначив Зеленський.

«Додатково до запропонованих за рахунок місцевих бюджетів розмірів допомоги громадянам та бізнесу, які постраждали через локдаун, центральна влада додасть 100%, збільшивши таким чином суми підтримки людей та бізнесу вдвічі», — додав президент.

За словами глави держави, щоб надання допомоги було максимально прозорим, а головне — швидким, воно має відбуватися завдяки порталу і додатку «Дія».



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 березня 2021, 18:41 | Полтавщина | Фінанси
1. Ltava / 25 березня 2021, 21:10
Закликав_ заплатим !!!!
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації