Вхід | Реєстрація

У Білицькій громаді планують ремонтувати медичний і навчальні заклади

У Білицькій громаді планують ремонтувати медичний і навчальні заклади

Капітальні ремонти проводитимуть за рахунок державної субвенції.

У попередніх номерах кореспонденти тижневика розповідали, що виконком Білицької селищної ради оголосив конкурс із визначення підрядної організації, яка виготовить проектно-кошторисну документацію з реконструкції стадіону в селищі. Цей набір документів потрібен для того, аби подати заявку на участь у конкурсі проектів, що фінансуються за рахунок Державного фонду реконструкції і розвитку.

За результатами аукціону, що відбувся 1 березня, із пропозицією в 119 000 гривень переміг підприємець Олег Лісний. Заявку на конкурс Білицька селищна рада подаватиме в цьому році. Якщо проект отримає підтримку, то роботи з реконструкції спортивної споруди держава проводитиме вже в наступному 2022-му.

Також виконком селищної ради планує  залучити державну субвенцію у інший спосіб. До того ж, уже в цьому році.

Зокрема, заступник селищного голови Ігор Федь повідомив про домовленості з народним депутатом Костянтином Касаєм. Нардеп неодноразово зустрічався з представниками ОТГ, обговорюючи основні напрямки спільної роботи. У результаті, були прийняті домовленості щодо фінансування з держбюджету кількох об’єктів, що знаходяться в Біликах.

— Костянтин Касай пообіцяв сприяти тому, аби з держави в бюджет громади надійшла соціально-економічна субвенція на капремонт медичного і навчальних закладів, а також двох будинків культури, — говорить Ігор Федь. — Ми, у свою чергу, маємо виготовити проектно-кошторисну документацію.

Перший об’єкт, що підлягає капітальному ремонту, — це будівля Білицької амбулаторії. У приміщенні між першим і другим поверхами впала підлога. Тому на її ремонт має надійти 900 000 гривень. Частину цієї суми витратять для встановлення ґрат на вікнах першого поверху.

У Бутенківському і Дрижиногреблянському будинках культури встановлять нову систему опалення. У приміщенні Білицької школи, що знаходиться на Подолі, замінять вікна і утеплять фасад. А в навчальному закладі на Федорівці відремонтують харчоблок.

Частина документації вже виготовлена, інша знаходиться в процесі виготовлення.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 березня 2021, 12:32 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації