Вхід | Реєстрація

Володимир Казирод: В інфекційному госпіталі ми можемо лікувати 106 пацієнтів

Володимир Казирод:  В інфекційному госпіталі ми можемо лікувати 106 пацієнтів

Зараз на лікування заходяться 38 чоловік. Головний лікар висловив сподівання, що максимальної наповненості лікарняних ліжок для пацієнтів із COVID не буде.

До редакції регулярно звертаються читачі,яких цікавить тема підготовленості місцевої лікарні до різкого збільшення хворих на коронавірусну інфекцію. Зараз кобелячани жваво обговорюють новину про те, що в лікарні вже три колишніх відділення заповнені пацієнтами із COVID.

Одних подібні повідомлення лякають, інші ставляться до них скептично. Мовляв, якщо у трьох відділення по десять ліжок, то вони швидко заповняться при будь-якому спалаху,будь-якої інфекційної хвороби.

Для того, щоб ситуація була зрозумілішою для пересічного громадянина, ми звернулася за роз’яснення до головного лікаря кобеляцької лікарні Володимира Казирода.

Володимир Олексійович для початку поінформував. Що кількість пацієнтів із діагнозом корона вірусна інфекція або із підозрою на неї, в останні два тижні суттєво зросла. Зараз стаціонарно лікуються 38 хворих.

А далі фахівець пояснив:

– Згідно із нормативними документами у Кобеляцькій лікарні функціонує інфекційний госпіталь. Ми здатні пролікувати 106 хворих. Це – на даний момент. Звідки таки цифра? Ми маємо на увазі, що 106 ліжок у госпіталі обладнані пристроями для подачі кисню. Раніше це були ліжка у колишніх інфекційному, дитячому та неврологічному відділеннях. По великому рахунку ми можемо розмістити наявну кількість хворих у двох відділеннях. Але прийняте рішення спеціально «розвести» пацієнтів. Навіщо? Міркуємо разом. От у нас 38 хворих на корона вірус. Одні із них готуються до виписки, інші – тільки-но госпіталізовані. У всіх – різний перебіг хвороби. І цілком логічно максимально розосередити людей. Адже у нас все ж не класичне інфекційне відділення із окремими боксами для проживання та санвузлами. От ми й розосередили пацієнтів по трьох колишніх відділеннях аби люди менше між собою контактували. І медикам так легше працювати, надавати допомогу хворим.

На завершення розмови Володимир Казирод висловив сподівання, що всі 106 ліжок обладнаних подачею кисню, не будуть заповнені ніколи.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 березня 2021, 16:08 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації