Вхід | Реєстрація

У понеділок в Бутенки приїжджала спецполіція

У понеділок в Бутенки приїжджала спецполіція

Поліцейські нібито проводили слідчо-оперативні дії у рамках кримінальної справи.

До редакції зателефонував депутат Білицької селищної ради Павло Гунжель, відомий своєю опозиційністю до діючої влади, і повідомив:

— Зараз у Бутенки на звалище приїхала поліція. Вони працюють в рамках відкритої кримінальної справи. По документах відходи із Бутенок вивозять на полігон у Горішні Плавні, а насправді вивалюють на старому нібито закритому звалищі. А це ж величезні кошти списуються на паливно-мастильні матеріали. Поліцейським стало про це відомо. Вони зараз зафіксували, як із комунального сміттєвоза вивантажують сміття. Я їду туди. Зніму відео і викладу його у відкритий доступ.

Дійсно, через кілька годин у ФБ з’явилося відео інциденту. Щоправда, воно не надто інформативне.
Спочатку на відео показують адвоката Сергія Галушка, який жартує із Гунжелем- оператором і кореспондентом одночасно.

Потім демонструють купи відходів та групу людей біля них. Чоловіки у медичних масках представляються співробітниками відділення спецполіції. Гунжель повідомляє їм, що по документах бутенківські відходи вивозять у Горішні Плавні.

Відео фіксує сміттєвоз і тракторний навантажувач.

Далі оператор пробує отримати коментар від керівника комунгоспу. Той відмовляється. Натомість староста Ігор Мостовий говорить, що в даній ситуації розбереться слідство, а відходи таки вивозять у Горішні Плавні. І додає, що звалище є стихійним, а сміттєвоз приїхав на нього через непередбачувані обставини — вихід із ладу певного обладнання.

Наступного дня по телефону свій коментар надав заступник білицького селищного голови Ігор Федь. Він назвав ситуацію дивною і пояснив:

— Дивним видається сам факт появи на звалищі так званої спецполіції. Це підрозділ, що має займатися розкриттям злочинів у економічній сфері, в основному на великих підприємствах із часткою державної власності. А тут поліцейські з Кременчука приїхали на стихійне звалище у Бутенки. Ні державної власності, ні великих грошей, а спецполіція працює.

По суті справи Федь пояснив наступне:

— Так, є кримінальне провадження за ознаками статті 239 Кримінального кодексу «Забруднення або псування земель». Так, поліцейські в рамках цього провадження намагатимуться через рішення суду накласти арешт на майно. Це — факти. Одночасно факт і те, що наш єдиний автомобіль, призначений для вивезення відходів, вийшов із ладу. Конкретніше — у нього перестав працювати механізм для стиснення відходів. Тому кілька днів автомобіль не виїжджав на лінію. Механізм намагалися полагодити. За цей час відходи накопичилися. Вирішили випустити сміттєвоз в рейс. Знову поломка. Тоді автомобіль приїхав на місце, зафіксоване на відео. Там до 2016 року було стихійне сміттєзвалище. На жаль, частина не надто свідомих громадян і зараз самовільно туди вивозять сміття. Автомобіль мав вивантажити відходи для того, щоб водій чи механік знову спробували полагодити механізм. На це ж місце, у цей же час, під’їхав і трактор-навантажувач. За допомогою нього мали завантажити відходи у сміттєвоз після ремонту. Допускаю, що Гунжель у своєму відео не покаже цей трактор (від редакції: у одному з кадрів відео є зображення згаданого навантажувача). На місці були і керівник комунального підприємства Анатолій Марченко, і староста Ігор Мостовий. Вони дали пояснення поліцейським. У нас є всі підтверджуючі документи щодо наявності договору і фактичного здійснення вивезення відходів на полігон у Горішні Плавні. А все оце дійство… Самі розумієте, на що схоже.

Уголос Федь однозначну оцінку не давав. Але дав зрозуміти, що спецоперація спецполіції більше схожа на банальну «заказуху» аніж на системну боротьбу із забруднювачами земель.

Що відбувалося насправді? Однозначно сказати важко. Якщо це не «заказуха», а спецполіцейські не є банальними «заробітчанами», то днями вони б мали приїхати у Кобеляки, в ліс. Там масштаби дійсно вражаючі. Як думаєте, приїдуть?


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
31 березня 2021, 20:45 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації