Вхід | Реєстрація

COVID не відступає

COVID не відступає

Уже більше року в Україні, як і в усьому світі, лютує епідемія нової хвороби. На жаль, попри всі заходи урядовців та зусилля медиків, зупинити поширення інфекційного захворювання не вдається. Тому карантинні обмеження є, можливо, й непопулярним, але необхідним заходом.

Кобеляцький підрозділ лабораторних досліджень із самого початку епідемії постійно займається моніторингом розповсюдження хвороби, проводить епіддослідження. Тому наші фахівці володіють інформацією про поширення хвороби, розуміють, які заходи необхідно вживати, аби її зупинити. І зараз аналіз даних підтверджує необхідність запровадження на території Кобеляцької та сусідніх громад більш суворих карантинних обмежень.

Із самого початку епідемії в нашому регіоні зафіксовано 637 випадків захворювання на  коронавірусну інфекцію. Із них — 28 летальних, тобто люди померли. За три місяці 2021 року маємо вже 13 смертей внаслідок ускладнень, що виникли після того, як люди захворіли на коронавірус.

Протягом 2021 року зареєстровано 771 підозра на коронавірусну інфекцію. Зростає кількість хворих, які потребують госпіталізації до Кобеляцького інфекційного госпіталю. Так, у січні було госпіталізовано 44 пацієнти, у лютому —16, у березні, який ще триває, — 54. Не потрібно бути дипломованим медиком чи науковцем-аналітиком,  щоб побачити чітку тенденцію різкого зростання кількості захворілих людей. Причому, у них перебіг хвороби такий, що не дозволяє лікуватися вдома. Без допомоги медиків, у тому числі і кисневої терапії, такі хворі можуть загинути.

Дані, які ми отримуємо, засвідчують, що захворюваність зростає і серед представників так званої декретованої групи населення. Простіше кажучи, серед представників таких професій, що пов’язані з постійним обслуговуванням, отже й спілкуванням з іншими людьми. Мова йде передусім про педагогів, медиків та продавців у торговельних закладах.

Так, у січні ми мали 19 випадків. Захворіли вісім медичних працівників, у тому числі в одному з будинків-інтернатів, два працівники одного із супермаркетів, двоє учнів і сім педагогічних працівників. У лютому ми мали більш благополучну ситуацію. Зафіксований лише один випадок захворювання учениці в навчальному закладі.

У березні вже дев’ять випадків виявлення коронавірусної інфекції в педагогів та працівників шкіл і дитсадків. Географія — від  Світлогірського і до Марківки.

Томі цілком логічно вдатися до перевіреного практикою заходу — припинити навчальний процес у школах та дошкільних навчальних закладах.


Автор: Валентина Семиног, завідувач міжрайонним відокремленим підрозділом лабораторних досліджень


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1 квітня 2021, 14:20 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації