Вхід | Реєстрація

До 1 травня газ не відключатимуть

До 1 травня газ не відключатимуть

До редакції вже кілька разів телефонували наші читачі, які є побутовими споживачами природного газу. Усі дружно скаржилися на черги, що виникають в підприємстві «Полтавагаз збут».

Люди розповідали:

— Приїдьте та подивіться, що в «газовій конторі» робиться! Люди в чергах лаються, ледве не б’ються!

— Тут епідемія, карантин, а вони такі черги влаштували!

При цьому респонденти не пояснювали, у зв’язку з чим виник ажіотаж.

Ми кілька разів побували біля будівлі, в якій базуються два підприємства — «Полтавагаз» та «Полтавагаз збут».Одразу наголошуємо, що приїжджали не миттєво, а через кілька годин після дзвінків. Якихось величезних черг не фіксували.

Останній за ліком візит до газовиків був у понеділок, 29 березня. На другому поверсі в коридорі стояли і сиділи близько десятка людей. Усі були в масках, можливість для дотримання соціальної дистанції в людей залишалася.

Люди, які стояли в черзі, охоче йшли на контакт. Щодо причини виникнення ажіотажу і черг давали фактично одну відповідь:

— Ми спішимо до 1 квітня. Кажуть, що якщо договір до цієї дати не заключиш, то газ «відріжуть».

Щоправда, один чоловік, почувши таку фразу, відреагував:

— Хто вам сказав, що до 1 квітня? До 1 травня газ постачатимуть.

Ще одна жіночка сказала:

— Так, «Полтавагаз» же банкрут. От ми й нервуємо.

Цікаво, що вона стояла в черзі людей, які прийшли заключити договір на постачання газу із цим самим «Полтавагаз збутом».

На резонне запитання, чому вона прийшла заключати угоду із підприємством- «банкрутом», жінка відповісти не змогла.

У ході розмови стало зрозуміло, що люди вважають, що в разі, якщо вони не підпишуть угоду щодо постачання газу з компанією-продавцем палива до 1 квітня, то будуть від’єднані від постачання.
Але насправді це не так. Редакція «ЕХО» вже розміщувала роз’яснювальну статтю з цього приводу. Публікація мала назву «Залишається місяць, аби визначитися з постачальником газу».

Повторюємо ще раз, зовсім «простими» словами.

Так, у підприємства «Полтавагаз збут» виникали проблеми з підтриманням платіжного балансу. І з 1 березня воно не мало можливості продавати газ населенню. Для того, щоб люди не залишилися без тепла, функція продавця газу перейшла до компанії «Нафтогаз України». Вона є таким собі «Постачальником останньої надії». І згідно з вимогами законодавства, постачатиме газ замість «Потавагаз збуту» 60 днів. Тобто — ДО 1 ТРАВНЯ 2021 РОКУ!!. Першого травня, а не квітня. А з першого квітня вже й «Полтавагаз збут» відновив повноцінну діяльність. І заключає нові угоди із споживачами.

Почувши про це, одна з жіночок в черзі  відреагувала:

— Так чого я тут стою. До 1 травня ще місяць.

І пішла.

Отже, у дисциплінованих платників до 1 травня проблем із газопостачанням не буде. До цієї дати потрібно спокійно все обдумати і прийняти рішення, з ким підписувати угоду про купівлю газу.

У нашому регіону, судячи з розвитку подій, найбільше споживачів матимуть вже згадані «Полтавагаз збут» та «Нафтогаз України».

Обидві компанії оголосили свої ціни на газ у квітні. «Полтавагаз збут» — 6,99 за кубометр, «Нафтогаз України» — 6,86.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1 квітня 2021, 16:58 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації