Вхід | Реєстрація

«Оріль» тріумфує на Кубку Білого

«Оріль» тріумфує на Кубку Білого

Царичанська команда стала справжньою сенсацією престижних змагань, започаткованих в знак пам’яті про знаменитого професійного футболіста. Можливо, й самі футболісти не очікували, що стануть переможцями. Але стали.

Для початку трішки історії. Максим Білий  — відомий в Україні професійний футболіст, який виступав за запорізький «Металург», харківський «ФК Харків», луганську «Зорю». Він рано пішов із життя через серйозну хворобу: Максим довго боровся із пухлиною в мозку, але недуга виявилася сильнішою.
У знак вшанування про спортсмена його товариші організували змагання на Кубок Білого. У турнірі в основному беруть участь команди з Дніпропетровської області, адже сам Максим розпочав свою футбольну кар’єру в Новомосковську.

У сезоні 2020-21 років Кубок Максима Білого розігрували вже  восьмий раз.

Цього разу для участі в змаганнях заявилася і царичанська «Оріль». Команду постійно підтримували як приватні меценати, так і керівництво Царичанської та Могилівської громад.

На сторінках «ЕХО» ми постійно інформували своїх читачів про результати виступів «Орілі», як у відбірковому турнірі, так і на стадії плей-оф.

У минулому номері повідомляли, що «Оріль» вийшла в фінал змагань.

Вирішальний матч, у якому мало стати відомо хто ж у 2021 році повезе додому почесний кубок, відбувся в Дніпрі 28 березня.

Суперниками царичан стали футболісти команди «Лідер Ю-19» з Дніпра. Нагадаємо, що у відбірковому турнірі «орільці» програли цьому клубу з рахунком 0:1. Тому номінальними фаворитами вважалися саме дніпряни. Тим більше, що майже всі гравці основного складу «Лідера» в цьому році вже отримали професійні контракти. І це був для них фактично останній матч у статусі аматорів.

Розпочався фінальний поєдинок у рівній боротьбі. Суперники ніби придивлялись один до одного. Але вже до середини першого тайму ігровою ініціативою заволоділи царичани. І, як закономірність, забили гол. Після подачі з кутового головою м’яч у сітку воріт суперників забив Сергій Рідний.

Дніпряни кинулися відігруватися. І навіть забили. Але суддя навіть без одіозного ВАРу його не зарахував, зафіксувавши положення поза грою.

Натомість царичани подвоїли свою перевагу за усіма правилами. Другий гол знову записав на свій рахунок Рідний.

У другому таймі «орільці» вже не випускали ініціативу із своїх рук, точніше, ніг. Футболісти з Царичанки певно врахували помилки, допущені ними у відбірковому турнірі, і не дозволяли собі розслабленості аж до фінального свистка рефері. А щоб у суперників не було сумнівів, хто ж сильніший у цьому матчі, забили ще два голи в їх ворота. Дубль на рахунку Антона Пименова. 4:0 на користь «Орілі» — беззаперечна і заслужена перемога в фіналі!

Футболісти щиро дякують своїм уболівальникам та спонсорам, які підтримували їх в ході усього турніру.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
2 квітня 2021, 13:56 | Царичанка | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації