Вхід | Реєстрація

Загальна кількість хворих зросла, тяжких — зменшилась

Загальна кількість хворих зросла, тяжких — зменшилась

Продовжуємо інформувати про стан захворюваності на COVID.

Медики повідомляють, що загальна кількість госпіталізованих пацієнтів із коронавірусною інфекцією в Кобеляцькій ЦРЛ протягом поточного тижня зросла. Станом на понеділок був зафіксований «рекорд» — 54 госпіталізованих, із них — у 42‑х підтверджений лабораторно COVID.

Між тим, за словами тих же медиків, до апарату штучної вентиляції легень СРАР, або по-іншому СІПАП, підключений лише один пацієнт. 24 березня ми повідомляли про трьох таких хворих.

Апарат CPAP — це невеликий компресор, який подає сталий потік повітря під певним тиском у дихальні шляхи через гнучку трубку і герметичну носову маску. Таким чином, він не дає дихальним шляхам змикатися і блокувати надходження повітря (і необхідного для організму кисню). Внаслідок цього зникає ризик раптової смерті від гіпоксії, а також забезпечується нормальний сон.

Як розповідають медики, частина із госпіталізованих, згідно з медичними показаннями, могли б лікуватися і вдома. Але відмовити в госпіталізації хворим, яких направили в стаціонар, вони не мають права. Із 54‑х госпіталізованих двадцять чоловік потребують кисневої терапії.

Працівники редакції на умовах анонімності поцікавилися самопочуттям кількох медиків, які отримали вакцину від коронавірусу. Люди говорять, що почуваються нормально. У декого після ін’єкції боліли руки, у семи чоловік зафіксували короткотермінове підвищення температури тіла. У принципі, це є нормою при будь-якому щепленні від будь-якої хвороби.
 

 

CPAP, або жаргонізм СІПАП (від англ. Continuous Positive Airway Pressure, сталий додатковий тиск повітря, СДТП) — метод штучної вентиляції легень, найбільш відомий завдяки лікуванню синдрому сонного апное. Його також використовують для лікування різноманітних типів дихальної недостатності шляхом інвазивної та неінвазивної вентиляції легень.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
8 квітня 2021, 17:10 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації