Вхід | Реєстрація

Цього року ЗНО в Полтавській області складатимуть 12795 учасників

Цього року ЗНО в Полтавській області складатимуть 12795 учасників

12 квітня на апаратній нараді в облдержадміністрації обговорили питання організації проведення зовнішнього незалежного оцінювання на Полтавщині в 2021 році.

Директор Департаменту освіти і науки ОДА Віта Ковальська розповіла, що ЗНО за календарним планом триватиме з 21 травня по 15 червня. Абітурієнти матимуть можливість скласти тести з 13 начальних дисциплін: української мови, української мови й літератури, історії України, математики, математики (завдання рівня стандарту), біології, географії, фізики, хімії, англійської, іспанської, німецької та французької мов. Кожен зареєстрований учасник має право скласти тести щонайбільше з 5 предметів.

«Спільно з органами державної виконавчої влади, місцевого самоврядування, Харківським регіональним центром оцінювання якості освіти з метою підготовки до організованого проведення ЗНО вжито необхідних заходів щодо організаційно-методичного супроводу зовнішнього незалежного оцінювання, – повідомила Віта Ковальська. – Найголовніше провести ЗНО із дотриманням відповідних санітарних і протиепідемічних заходів, створити безпечні умови: дотримання маскового режиму, соціальної дистанції, обмеження кількості пасажирів в автобусі під час організованого безпечного підвезення випускників до пунктів тестування, контролю за станом здоров’я учнів та персоналу».

За даними Українського центру оцінювання якості освіти, у 2021 році в області тестування складатимуть 12795 учасників: 6801 випускник 11 класів, 1733 учні закладів професійної (професійно-технічної) освіти, 2342 студенти закладів фахової передвищої освіти, 1919 випускників минулих років.

У 2021 році для вступу до закладів вищої освіти подаються сертифікати ЗНО 2018, 2019, 2020, 2021 років.

Визначено 8 округів проведення ЗНО: Полтава, Кременчук, Гадяч, Лубни, Миргород, Карлівка, Кобеляки, Пирятин. Усього функціонуватиме 71 пункт тестування.

Із метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби СОVID-19, зменшення завантаженості пунктів, зручності доїзду розширено мережу пунктів тестування з фізики в Кременчуці та Лубнах, математики, географії, біології – у Карлівці, Кобеляках, Пирятині, англійської мови – у Гадячі, Миргороді.

Проведено серію робочих нарад із керівниками місцевих органів управління освітою, закладів професійної (професійно-технічної), вищої та фахової передвищої освіти, відповідальними за ЗНО щодо координації спільної роботи з підготовки та проведення основного тестування.

Департамент освіти і науки ОДА спільно з Харківським регіональним центром здійснив перевірку баз пунктів тестування. Проведено відповідне навчання, інструктаж і сертифікацію педагогічних, науково-педагогічних працівників закладів освіти, які працюватимуть на пунктах проведення ЗНО. Всього підготовлено 3106 осіб.

10 квітня відбулося пробне тестування на 29 пунктах для 5,5 тисячі учасників з усіх предметів, що винесені на ЗНО в 2021 році.


Автор: пресслужба Полтавської ОДА


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації