Вхід | Реєстрація

Житель Кобеляк викопав на городі 8 гранат

Житель Кобеляк викопав на городі 8 гранат

А також 12 запалів до них.

За інформацією заступника начальника Кобеляцької пожежно-рятувальної частини Романа Гущенка, протягом кількох останніх днів на Кобеляччині виявили боєприпаси часі Другої світової війни.

У суботу, 10 квітня, житель Дабинівки, працюючи на полі, поряд із населеним пунктом, дістав із землі 10 артилерійських снарядів 81-го калібру. Під час війни мінометні міни цього калібру використовувалися німецькою армією. На місце події виїхали кобеляцькі рятувальники і правоохоронці з Горішніх Плавнів. Останні чергували артснаряди до приїзду вибухотехніків.

У понеділок мешканець містечка викопав на присадибній ділянці, по вулиці Шевченка, 8 гранат Ф-1 та 12 запалів до них.

Цього ж дня працівники аварійно-рятувального загону забрали боєприпаси з приватного домогосподарства містянина та з поля, поблизу Дабинівки, і ліквідували їх на полігоні в Горішніх Плавнях.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 квітня 2021, 15:41 | Кобеляки | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації