Вхід | Реєстрація

Білицька громада отримала ноутбук і принтер

Білицька громада отримала ноутбук і принтер

Обладнання було надане благодійним фондом «Світло надії» у рамках одного з міжнародних проектів.

Про деталі благодійної акції розповіла координатор проекту Наталія Левонтівцева. Вона повідомила, що Білицька громада є учасником великого міжнародного проекту, що фінансується Урядом Канади, організацією та агрохолдингом «Астарта».

Зараз на території Полтавської області реалізовується проект для жінок, що має назву «Проект «Крила» (Жінки залучені: шлях до зростання там економічної безпеки).

Спочатку для участі в проекті були відібрані двадцять жінок. У основному — це мешканки Біликів та Бутенок. Одна учасниця представляє Кобеляки.

Спочатку учасниці проходять теоретичний курс навчання. А потім, при бажанні, пишуть своєрідні бізнес-плани. Надіслані проекти проходять перевірку в Києві і кращі можуть претендувати на безповоротну матеріальну підтримку.

Наталія Левонтівцева зазначає:

— Кошти на матеріальну підтримку виділятиме вже «Астарта». Це будуть невеликі суми, але при започаткуванні власної сімейної справи і вони мають значення. Якщо ж людина «замахнеться» на більш серйозний бізес-проект, то її пропозицію розглядатимуть уже в Канаді.

Щодо комп’ютерної техніки, то Наталія Іванівна пояснила:

— Ноутбук і принтер мали бути в користуванні координатора проекту. Але в мене ця техніка є. І тому ми вирішили, що нехай ноутбук і принтер послужать на благо Білицької громади.

Наталія Левонтівцева висловила впевненість у тому, що цей проект не є останнім із тих, що будуть реалізовані на території Білицької громади. Також вона сподівається, що до співпраці з міжнародними інституціями долучиться і громада Кобеляк, адже проект «Крила» триватиме до 2025 року.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 квітня 2021, 16:08 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації