Вхід | Реєстрація

Біличани взялися за дороги

Біличани взялися за дороги
Порядок наводять і на вулицях селища і на під’їзді до Біликів

Працівники місцевих комунальних підприємств при підтримці фермерів розчищають обочини.

У п’ятницю на дорозі, що веде з Біликів до траси Полтава — Олександрія, було людно. Близько  п’ятдесяти людей, «озброївшись» бензопилами, мотокосами, лопатами і граблями, активно розчищали від старих дерев та молодої порослі обочину дороги. Трудилися не лише комунальники, а й співробітники кількох відділів виконкому, працівники місцевих фермерських підприємств.

Детальніше про те, що відбувається, редакції розповів заступник  білицього селищного голови Сергій Петров. Він теж трудився разом з іншими людьми.

За словами Петрова, це вже не перша і далеко не остання акція по приведенню дороги до належного стану.

Петров пояснив:

— Білицька селищна рада підписала меморандум про співпрацю з Агенцією місцевих доріг Полтавської області. Вони нам дали дозвіл на видалення дерев і молодої порослі. Ми ж, у свою чергу, працюємо на безоплатній основі. Основну частину робіт виконують працівники комунальних підприємств «Старт» і «Бутенківське». Згідно з вимогами утримання доріг та естетики, всіх отих старих аварійних дерев і молодої порослі, схожої на джунглі, біля проїжджої частини не має бути. Раніше Агенція заключала відповідні договори на розчищення обочин із різного роду і виду приватними підприємцями. Роботи проводилися, але не завжди якісно. От і зараз нам доводиться прибирати за «попередниками», які частину спиляних дерев просто залишили гнити. Усе ми не видаляємо. Ті дерева, що ростуть на безпечній відстані від проїжджої чистини і перебувають у задовільному стані, залишаємо. Усе, що спиляне, забирають для власних потреб комунальники і люди, які працюють. Адже, наголошую, із бюджету ми грошей на ці роботи на виділяємо, Агенція нам теж не платить. Повинен відзначити, що на звернення про допомогу дружно відгукнулися фермери: хто надав техніку, хто прислав своїх працівників. От тут зараз працюють люди, які трудяться у фермерському господарстві Сергія Жука і Олександра Копельця. У Біликах розчищає обочини потужна техніка «Громади».  Адже в планах — ремонт асфальтного покриття дороги М-22 в межах селища Білики. А ми розуміємо, що якщо обочина буде вищою, аніж проїжджа частина, то очікуваного результату щодо ремонту ми не отримаємо. Вода стікатиме на проїжджу частину і, замерзаючи, восени та навесні «рватиме» асфальт. Та ж «Громада» і фермер Петро Слоква активно займаються впорядкуванням так званої «камянки», дороги, що йде від колишнього санаторію. Отак от дружно видалимо «джунглі», почистимо обочини і очікуємо належної реакції від Агенції місцевих доріг. Адже ми прохаємо, аби нам дозволили провести розчищення обочин і на дорозі між Біликами і Червоними Квітами.

За словами Петрова, у цьому році селищна рада розраховує при співпраці з Агенцією місцевих доріг провести ремонт дороги не лише в Біликах. Нарешті мають «дійти руки» і до напрямку до Червоних Квітів. Адже дорогою з твердим покриттям той маршрут назвати важко.

Щодо зайнятості на розчищенні обочин чиновників з різних відділів селищної ради, то Петров запевнив, що на робочих місцях завжди хтось залишається і послуги громадянам посадовці надають.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
16 квітня 2021, 10:24 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації