Вхід | Реєстрація

У Бутенках планують збудувати пожежну частину

У Бутенках планують збудувати пожежну частину

Таку інформацію на засіданні депутатської комісії Білицької селищної ради озвучив заступник голови громади Ігор Федь.

Як раніше повідомлялося, між представниками селищної ради і депутатом Верховної Ради Костянтином Касаєм була досягнута домовленість про виділення державної субвенції на соціально-економічний розвиток ОТГ.

За рахунок бюджету селищної ради була виготовлена проектно-кошторисна документація на всі об’єкти, де запланований капітальний ремонт. Документація пройшла всі необхідні експертизи. Її загальна вартість склала 245 650 гривень.

Зі слів Ігоря Федя, за остаточними підрахунками ремонт харчоблоку Білицької школи №4 коштуватиме 4 454 348 гривень. Капремонт системи опалення приміщення Дрижиногреблянського сільського будинку культури обійдеться у 1 327 076 гривень, Жуківського СБК — 1 774 397. Вартість заміни вікон і дверей у будівлях «А» і «Б» Білицької школи №2 вартуватиме 2 575 970 гривень.

Також Ігор Федь повідомив присутніх, що зараз в уряді приймається програма будівництва пожежних депо. Білицька громада теж братиме участь у цій програмі. Планується будівництво сучасної пожежної частини в Бутенках загальною вартістю 8 848 337 гривень.

Справа в тому, що сервісний центр МРЕВ відмовляється продовжувати договір оренди на приміщення, де зараз базується місцева пожежна команда.

Депутат Павло Гунжель наголосив, що кілька років тому з бюджету Бутенківської громади виділялися 1 500 000 гривень на ремонт приміщень сервісного центру. А тепер його представники не хочуть надавати в оренду частину будівлі для пожежної команди.

— Коли сільська рада виділяла кошти МРЕВ, то ставився ультиматум не за приміщення. Головна мета — аби сервісний центр залишився працювати в Бутенках і сплачував тут кошти. Фонд держмайна готовий продовжувати оренду, а МРЕВ відмовляється, — сказав Ігор Федь.

Голова селищної ради Микола Скрильник додав, що нова будівля знаходитиметься поряд із дорогою Н-31. Стосовно приміщень, які розглядалися, як можливі варіанти для пожежної команди. Паливний склад знаходиться в оренді в будівельної організації «Ростдорстрой». І вони його не звільнять, доки не завершать будівельні роботи. Шкільна котельня потребує повної реставрації. Крім того, до будівлі незручний під’їзд. Для білицької пожежної команди далека відстань, зручніше дістатися з Кобеляк. Отож, найоптимальніший варіант — нове типове приміщення. Тим більше, що його збудують за державні кошти.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 квітня 2021, 18:16 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації