Вхід | Реєстрація

Катя Скорик увійшла в десятку знавців української мови

Катя Скорик увійшла в десятку знавців української мови

12 квітня Департамент освіти і науки Полтавської ОДА повідомив результати Міжнародного конкурсу знавців української мови імені Петра Яцика в категорії «Учні закладів професійної освіти».

За інформацією Департаменту, в цьому році конкурс став рекордним за кількістю учасників та вперше проходив дистанційно, на освітній платформі HUMAN.

Заклади професійно-технічної освіти Полтавщини на конкурсі представляли 476 учнів. У першому етапі взяли участь 383 чоловіки, до четвертого етапу дійшли 168 конкурсантів.

У десятку кращих знавців рідної мови увійшли шестеро представників Полтавської області. Троє з них навчаються в кременчуцьких училищах, двоє — у полтавських, а одна — в Кобеляцькому.

Катерина Скорик, учениця Кобеляцького аграрного ліцею, навчається на третьому курсі за спеціальністю «Обліковець із реєстрації бухгалтерських даних та оператор комп’ютероного набору». Ліцеїстка гідно представила навчальний заклад на міжнародному конкурсі та продемонструвала високий рівень своїх знань з української мови.

Катя розповіла, що втретє бере участь у цьому конкурсі:

— Уперше перевірила свої знання з української мови ще в школі. У 2019‑му в цьому ж конкурсі стала п’ятою в області. Цього року географія учасників розширилася і я здобула восьме місце. Онлайн-конкурс проходив у чотири етапи, кожен із яких складався із завдань різної складності. Підведення підсумків відбувалося в режимів онлайн-трансляції.

Також Катя говорить, що готується до участі в іншому конкурсі з української мови. За його умовами, учасник має написати авторський вірш про важливість мови і прочитати його у відео.

— У школі українську мову я вивчала з Наталією Темченко, у ліцеї опановую предмет і готуюся до конкурсів разом із Оленою Буймолою. Вдячна їм за допомогу і навчання.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
16 квітня 2021, 14:06 | Кобеляки | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації