Вхід | Реєстрація

Директора полтавського комунального підприємства затримали за півмільйона гривень нанесених збитків

Директора полтавського комунального підприємства затримали за півмільйона гривень нанесених збитків

На Полтавщині слідчими слідчого управління поліції області, за оперативного супроводження УСБУ, під процесуальним керівництвом Полтавської обласної прокуратури, повідомлено про підозру у вчиненні злочинів колишньому директору КП «ПМШЕД» Полтавської міської ради та директору одного з харківських підприємств.

За попередньою версією слідства, чоловіки підозрюються у вчиненні злочинів, передбачених частиною 2 статті 364 (Зловживання владою або службовим становищем), частиною 5 статті 27, частиною 2 статті 15, частиною 4 статті 191 (Співучасть у замаху на привласнення, розтраті майна у великих розмірах або заволодіння ним зловживаючи службовим становищем) та частиною 1 статті 366 (Службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Артем Родигін, тимчасовий виконувач обов’язків начальника поліції Полтавщини, повідомив: «Слідчими встановлено, що директор, діючи з корисливих мотивів, зловживаючи своїм службовим становищем, передав в оренду рухоме та нерухоме майно комунального  підприємства харківському підприємству, яке в період часу з липня 2019 до серпня 2020 року користувалася майном фактично безоплатно, не сплачуючи передбачену договорами орендну плату. Унаслідок цього спричинено збитків на суму в понад пів мільйона гривень».

Також слідством встановлено, що директор комунального підприємства, вступивши у змову із керівником харківського підприємства, підробив бухгалтерську документацію, в якій було відображено здійснення ремонту транспортного засобу комунального підприємства, який раніше, в межах виконавчого провадження, вже був проданий іншому суб’єкту господарювання. Таким чином, підозрювані вчинили замах на заволодіння майном комунального підприємства на загальну суму в понад 589 тисяч грн.

Наразі досудове розслідування триває. Вилучено та накладено арешт на 18 одиниць спецтехніки і автотранспорту, встановлюються всі транспортні засоби комунального підприємства, які нібито були відремонтовані зазначеним раніше підприємством на суму близько 8 мільйонів гривень та  встановлюється причетність інших службових осіб до вчинення вказаних кримінальних правопорушень.

У разі доведення вини в суді підозрюваним загрожує до 8-ми років позбавлення волі.


Автор: Відділ комунікації поліції Полтавщини


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
16 квітня 2021, 16:31 | Полтава | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації