Вхід | Реєстрація

Коштів державного бюджету в Програмі немає!

На пресс-конференції в УНІА «Новини України» начальник управління соціального розвитку Полтавського міськвиконкому Наталія Бондаренко розповіла про виконання міської програми соціального захисту населення «Турбота» та напрямки використання коштів міського бюджету задля підвищення рівня і якості життя громадян, соціальної справедливості та зниження рівня бідності в місті Полтаві, що особливо важливо, зважаючи на низький рівень державної підтримки вразливих верств населення.
В кожному районі міста діють територіальні центри соціального обслуговування пенсіонерів та одиноких непрацездатних громадян, що надають широкий спектр послуг безкоштовно. На їх базі працюють «соціальні таксі» для перевезення інвалідів - візочників. 2007 року Міністерством праці та соціальної політики територіальний центр Октябрського району визнано кращим на Україні і нагороджено дипломом «Кращий територіальний центр».За досвідом роботи до нього приїжджають колеги з районних тер.центрів області, Дніпропетровська, Черкас і навіть, Білорусії.
4,9 млн. гривень використано міською програмою «Турбота» з міського бюджету за 2009 рік. За тенденцією збільшення таких видатків в 2010 році планується використати ще більше. Для прикладу, за попередні роки програма «Турбота» фінансувалась таким чином: 2008 рік – 4,8 млн.грн., 2007 рік – 3,4 млн.грн., 2006 рік – 2,5 млн.грн., 2005 рік – 2,7 млн.грн.
Діяльність органів місцевого самоврядування спрямована на створення відповідних умов для соціального захисту тих верств населення, які найбільше цього потребують, не маючи можливість з певних причин самостійно подолати життєві проблеми та складнощі.
Основними з 32-х напрямків видатків по програмі «Турбота» в 2009 році стали: одноразова матеріальна допомога батькам новонароджених дітей в День міста та в Новорічну ніч - 28,0 тис. грн.; виплати для компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги - 613,9 тис. грн.; організація безкоштовного харчування одиноких малозабезпечених громадян та інвалідів - 415,2 тис. грн.; проведення щомісячних доплат до стипендій дітям-сиротам (до 23-х років) - 128,6 тис. грн.; одноразова матеріальна допомога інвалідам-учасникам бойових дій (воїнам-інтернаціоналістам) та сім'ям, померлих учасників бойових дій (воїнів-інтернаціоналістів) до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав – 36,6 тис. грн.; одноразова матеріальна допомога інвалідам-чорнобильцям (І категорія) та вдовам померлих чорнобильців - 78,9 тис. грн.; щоквартальна матеріальна допомога батькам дітей та особам, хворим на фенілкетонурію - 42,0 тис. грн.; щомісячна матеріальна допомога видатним людям міста, які мають особливі державні відзнаки - 10,8 тис. грн.; одноразова матеріальна допомога до Міжнародного дня інвалідів -769,9 тис. грн.; фінансова підтримка ветеранських організацій та тих, які опікуються проблемами інвалідів - 808,4 тис. грн.; відшкодування перевізникам за безкоштовне перевезення громадян - 723,4 тис. грн.; фінансування Міського центру реабілітації для дітей-інвалідів до 18-ти років - 378,2 тис. грн.; харчування дітей з особливими потребами в дошкільному навчальному закладі № 42, де отримують лікувально-корекційні послуги діти з малими та затухаючими формами туберкульозу, та вітамінізація дітей груп спеціального призначення в дошкільних навчальних закладах (ДНЗ №№ 6, 10, 26, 41, 59, 77, 78) - 279,4 тис. грн.; одноразова матеріальна допомога мешканцям міста за особистими зверненнями - 264,4 тис. грн.
Як зауважила заступник начальника відділу соціального захисту населення Полтавського міськвиконкому Ірина Шевченко, спектр проблем, що розглядаються за особистими зверненнями громадян, необмежений: житлові проблеми, пільгові перевезення, невиплата заробітної платні тощо. Загальна кількість таких звернень у 2009 році збільшилась на 54% у порівнянні із минулим роком.
Складовою частиною Програми є благодійна допомога, у тому числі в рамках ініційованої міським головою акції «Добрі справи», яка надається суб’єктами господарювання для малозабезпечених мешканців. Проводиться торговельне та побутове обслуговування ветеранів війни у 24-х продовольчих магазинах в спеціальних відділах за пільговими цінами.
В проекті Програми на 2010 рік пріоритетним напрямком є підготовка до 65-річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні та турбота про ветеранів війни, які проживають у нашому місті. За традицією ветерани отримають продовольчі набори, матеріальну допомогу, приймуть участь у прийомах мера, різноманітних заходах у місті.

Автор: www.rada.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
17 березня 2010, 17:10 | Полтава | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації