Вхід | Реєстрація

На Новосанжарщині капітально ремонтують навчальний заклад

На Новосанжарщині капітально ремонтують навчальний заклад
Дмитро Лунін прогнозує завершення будівництва в жовтні

У відремонтованому ліцеї учні поглиблено вивчатимуть іноземні мови.

Минулу п’ятницю перший заступник голови Полтавської ОДА Дмитро Лунін та директор Департаменту освіти і науки Віта Ковальська оглянули хід ремонтних робіт Андріївського ліцею. Навчальний заклад знаходиться в селі Андріївка Нехворощанської громади. Цього року установа із санаторної загальноосвітньої школи-інтернату перепрофільована в ліцей. Як повідомляє Полтавська ОДА, проєкт реконструкції навчального закладу виграв у конкурсі й реалізується за кошти Надзвичайної кредитної програми для відновлення України Європейського інвестиційного банку та обласного бюджету за президентською програмою «Велике будівництво».

Зі слів директора ліцею Оксани Борсук, корпуси колишньої санаторної школи побудовані в різні роки, найстаріші зведені ще 1897, 1930 роках. За проектом передбачається капітальний ремонт 9 приміщень: два навчальні та два спальні корпуси, корпус дозвілля (процедурний), медпункт, їдальня, пральня й теплогенераторна. Під час ремонтних робіт буде замінена покрівля, всі комунікації, утеплені фасади, відбудеться внутрішнє оздоблення будівель та благоустрій території.

Навчання в ліцеї їздять здобувати діти з Драбинівської, Нехворощанської та Новосанжарської громад. Загалом — 92 учні. Зі зміною профілю ліцеїсти поглиблено вивчатимуть іноземні мови: англійську, німецьку, французьку і факультативно польську та іспанську. Також керівництво навчального закладу планує ввести інформаційно-технологічний профіль, навчати дітей працювати з 3 Д-принтером та квадрокоптером.

Заступник голови Полтавської ОДА розповів, що зараз школярі навчаються дистанційно і в будівельників є можливість активно ремонтувати кожен корпус. Станом на середину квітня будівельники замінили покрівлю в пансіонаті, в одному навчальному корпусі встановили нові вікна, в другому тривають внутрішні оздоблювальні роботи, паралельно проводиться благоустрій території. У жовтні всі ремонтні роботи мають завершитися. Андріївський ліцей стане містечком, де дітям буде комфортно навчатися, проживати, отримувати поглибленні знання за профілем.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації