Вхід | Реєстрація

70% пенсіонерів уже отримують пенсії на картку

70% пенсіонерів уже отримують пенсії на картку

Наразі, як повідомили в Пенсійному фонду Полтавської області, лише 30 % пенсіонерів отримуватимуть пенсії та грошову допомогу за місцем фактичного проживання. При цьому до 1 вересня цей показник має ще зменшитися. Зокрема, фактично всі пенсіонери, за виключенням кількох категорій, мають перейти на картки.

До цього зобов’язує урядове рішення від 29 березня цього року «Про додаткові заходи щодо організації виплати і доставки пенсій та грошової допомоги за місцем фактичного проживання одержувачів у межах України». Так, з 1 вересня отримуватимуть пенсії та грошову допомогу за місцем фактичного проживання лише такі категорії осіб:

  • люди з інвалідністю І групи;
  • особи, які за висновком лікарсько-консультативної комісії не здатні до самообслуговування та потребують постійного стороннього догляду;
  • особи, які досягли 80‑річного віку;
  • одержувачі державної соціальної допомоги особам, які не мають права на пенсію та допомоги на догляд.

«Особи з вищезазначених категорій самостійно обиратимуть, як отримувати кошти, — або через організацію, відібрану на конкурсі, або через банк з числа уповноважених на виплату пенсій. Зважаючи на це, до 1 вересня Пенсійний фонд України проведе перший конкурс для відбору організацій, які здійснюватимуть виплату і доставку пенсій та грошової допомоги за місцем фактичного проживання одержувачів у межах України. Поки що, до проведення конкурсу, виплату і доставку пенсій, як і раніше, здійснюватиме АТ «Укрпошта», — розповів перший заступник начальника Головного управління Володимир Носенко.

Інші категорії пенсіонерів, які сьогодні отримують виплати у відділеннях АТ «Укрпошта» або з доставкою додому листоношами, до 1 вересня повинні перейти до виплати пенсій через уповноважені банки та обрати один з них для подальшого обслуговування.

За останніми статистичними даними, на Полтавщині уже близько 70 % пенсіонерів одержують пенсії через банківські установи.

У разі, якщо до визначеного терміну громадяни не зроблять вибір, виплата пенсій кожному з таких одержувачів з 1 вересня здійснюватиметься через поточний рахунок у АТ «Ощадбанк», який буде відкритий за зверненням органу Пенсійного фонду України, про що одержувача буде проінформовано. А вже потім громадяни зможуть будь-коли змінити уповноважений банк за власним бажанням.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 квітня 2021, 10:32 | Кобеляки | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації