Вхід | Реєстрація

На Полтавщині працюють над впровадженням системи «Єдина школа»

На Полтавщині працюють над впровадженням системи «Єдина школа»

26 квітня голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов та директор ТОВ «ТАТЛ ТЕХНОЛОДЖІ» Олексій Луганський підписали меморандум про співпрацю між облдержадміністрацією та компанією. 

Мета співпраці – створення єдиного інформаційного освітнього простору області шляхом впровадження інформаційно-комунікаційної системи «Єдина школа» для опорних шкіл, професійно-технічних закладів та інтернатів.

«Для нас освіта є пріоритетним напрямком, як ми й зазначали на презентації Стратегії розвитку Полтавщини до 2027 року. В межах цифровізації, зокрема й освітніх процесів, підписуємо цей меморандум. Головне – маємо підвищити ефективність навчання й управлінських процесів у закладах освіти, а також доступ усіх суб’єктів – учнів, батьків, вчителів – до інформації», – сказав Олег Синєгубов.

Заступник голови Полтавської ОДА з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації (CDTO) Ігор Панченко розповів, що напрямок цифровізації освіти є одним з основних у роботі Мінцифри, Міністерства освіти і науки України та облдержадміністрації.

«Завдяки такій взаємодії ми, по-перше, впроваджуємо в Полтавській області одну з вагомих частин проєкту «Paperless», ініційованого Мінцифрою. По-друге, надаємо можливість у часи пандемії закладам освіти проводити на єдиній, зрозумілій платформі дистанційне навчання», – зазначив Ігор Панченко.

Фінансовий директор ТОВ «ТАТЛ ТЕХНОЛОДЖІ», керівник проєкту «Єдина школа» Олексій Кошевець розповів присутнім про його концепцію.

«Цей проєкт пов’язаний не лише з цифровізацією самої школи, а й із багатьма іншими важливими факторами, серед яких безпека дітей, залучення батьків до освітнього процесу, полегшення роботи вчителів, проведення аналітичної роботи з використанням штучного інтелекту», – зауважив Олексій Кошевець.

Розповів, що наразі працюють над поєднанням електронних платформ школи й професійно-технічних закладів освіти. Завдяки цьому в дітей, які ще навчаються в школі, з’явиться можливість отримати інформацію про те, де їм здобувати подальші знання. У перспективі до проєкту долучаться роботодавці, які зможуть знаходити собі працівників безпосередньо серед вихованців професійно-технічних закладів.

Після підключення до проєкту заклади освіти отримають доступ до модулів, серед яких такі:

  • «Електронний журнал» для педагогів;
  • «Адміністрування» для керівників закладів освіти;
  • «Дистанційне навчання» та «Тестування» для педагогів та учнів;
  • «Електронний щоденник» для батьків;
  • «Електронний щоденник» для учнів;
  • «Аналітика та звітування» для закладу освіти та органів управління освітою.

«На першому етапі ми підписали меморандум і хочемо побачити ефективність системи в дії. Лише після позитивних результатів зможемо говорити про повне впровадження цієї програми в освітній процес», – наголосив Олег Синєгубов.


Автор: пресслужба Полтавської ОДА


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації