Вхід | Реєстрація

Вихованці кобеляцької школи боксу стали чемпіонами України

Вихованці кобеляцької школи боксу стали чемпіонами України

Одразу двоє молодих хлопців, які не так уже й давно тренувалися в кобеляцькій секції боксу, здобули медалі чемпіонів України. Щоправда, з… кікбоксингу.

Ще кілька років тому Вадим Гела та Олександр Шибіка опановували ази техніки боксу в Кобеляках, тренуючись у секції Георгія Переможця. Про успіхи Вадима, який ще в зовсім юному віці перемагав на змагання всеукраїнського рівня, газета «ЕХО» повідомляла неодноразово. Саша Шибіка успішно боксував на турнірах обласного рівня.

Потім хлопці закінчили навчання в школі і поступили до різних вузів. Шибіка став студентом Полтавської медакадемії, а Гела — Харківського Національного університету цивільного захисту України. Але тренування обидва не облишили. Вадим Гела навіть вийшов на професійний боксерський ринг. У професіоналах боєць провів уже дванадцять поєдинків, десять із яких виграв.

Аж раптом обидва боксери вирішили взяти участь у Чемпіонаті України з кікбоксингу. Для тих, хто не розрізняє ці види спорту, — головна відмінність між ними полягає в тому, що в боксі можна наности удари виключно руками, у кікбоксингу — ще й ногами.

Отже, боксери Гела і Шибіка дебютували в кікбоксингу і одразу стали чемпіонами України.

Про те, як це стало можливим, редакції розповів Вадим Гела. Хлопець пояснив:

— Так, безумовно, у нас обох за плечима роки тренувань виключно в боксі. І, приміром, я мав днями взяти участь у професійному бою. Але через карантин турнір відмінили. А паралельно і мені, і Саші Шибіці запропонували виступити в кікбоксингу, представивши вузи, у яких ми навчаємося. Ми погодилися. Ну і, певно, таки добре нас вишколив Сергій Бараненко, що ми одразу змогли стати  чемпіонами з кікбоксингу. Якщо чесно, то найважче було не забувати «вмикати» ноги в поєдинках. Ми ж боксери, звикли лише руками працювати. Спочатку нам навіть зауваження судді робили, але згодом ми почали частіше завдавати ударів і ногами. Хоча, звичайно, лише після того, як відпрацьовували ударну комбінацію руками. Зрозуміло ж, що руки працюють швидше, ноги — для добивання.

На турнірі з кікбоксингу, що проходив у Харкові, попри карантин виступали представники майже всіх областей України. У кожній ваговій категорії за звання чемпіона боролися по двадцять учасників.
Не дивлячись на серйозну конкуренцію, дебют обох представників кобеляцької школи боксу вдався. Олександр Шибіка став чемпіоном України у ваговій категорії 80 кілограмів. Владислав Гела — у категорії 70 кілограмів.

Спортсмени отримали не лише звання чемпіонів та золоті нагороди, їм присвоїли високе звання майстра спорту з кікбоксингу. А Гела до цього ще й мав звання кандидата в майстри спорту з боксу.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
29 квітня 2021, 15:15 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації