Вхід | Реєстрація

Винуватець аварії на «лелюхівському» мосту отримав 2 роки умовно

Винуватець аварії на «лелюхівському» мосту отримав 2 роки умовно

До 6 травня він може оскаржити вирок у апеляційному суді.

30 вересня минулого року на автодорозі Полтава — Олександрія у Лелюхівці сталася дорожньо-транспортна пригода за участю пікапа і вантажівки. Відеореєстратор у одному з автомобілів зафіксував момент аварії. Через міст у напрямку Нових Санжар проїжджав легковий пікап, завантажений зерном. Йому «в лоб» виїхала вантажівка. Водій пікапа звернув уліво, але зіткнення уникнути не вдалося.

Очевидці події розповіли, що, крім водія, у пікапі знаходився пасажир. Його забрала швидка допомога, оскільки він жалівся на біль у лопатці.

6 квітня суддя Новосанжарського районного суду Тетяна Стрельченко винесла вирок у цій справі. Як виявилося, за кермом вантажівки перебував громадянин Вірменії, який на момент аварії працював у будівельній організації «ДОР «Лідер». Його обвинувачували у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 286 КК України «Порушення Правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами» — караються позбавленням волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 3 років або без такого.

 

Провину визнав, у скоєному кається, докази не оспорює

У матеріалах справи вказано, що 30 вересня, близько 10:30, підсудний, керуючи автомобілем марки ВАРЗ, перед «лелюхівським» мостом змінив напрямок руху ліворуч, виїхав на зустрічну смугу, де допустив зіткнення з автомобілем марки ІЖ. Пікапом керував чоловік 1987 року народження.

У результаті, дорожньо-транспортної пригоди, у пасажира пікапа виявлені тілесні ушкодження у вигляді правостороннього пневмогідротораксису, множинних переломів 2-10 ребер справа.

У суді водій вантажівки свою провину визнав повністю, у скоєному кається, докази не оспорює.
Потерпілий у судовому засіданні підтвердив факт отримання ним тілесних ушкоджень у результаті ДТП, яка сталася 30 вересня. Вказав про відсутність матеріальних та моральних вимог до останнього. Просив призначити покарання, не пов`язане з позбавленням волі.

У результаті служителі Феміди визнали підсудного винним у вчиненні кримінального правопорушення.

На підставі статті 75 КК України, його звільнили від відбування покарання у виді позбавлення волі з випробуванням, встановивши іспитовий строк тривалістю 2 роки.

Відповідно до статті 76 КК України, на нього поклали наступні обов`язки:

  • періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації;
  • повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи;
  • не виїжджати за межі України без погодження з уповноваженим органом з питань пробації.

Запобіжний захід до вступу вироку в законну силу не обирати.

Судові витрати в справі 2942 гривні, вартість проведення судово-транспортно-трасологічної та двох судово-автотехнічних експертиз, стягнути із засудженого на користь держави.

Вирок може бути оскаржений до Полтавського апеляційного суду протягом 30 днів з дня його проголошення.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
29 квітня 2021, 17:30 | Нові Cанжари | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації