Вхід | Реєстрація

Вакцинація в Ліщинівці пройшла успішно

Вакцинація в Ліщинівці пройшла успішно

У середу мешканці та співробітники Ліщинівського будинку-інтернату отримали щеплення від коронавірусної інфекції вакциною Comirnaty виробництва Pfizer та BioNTech.

Про те, як пройшов процес вакцинації, редакції розповів директор закладу Анатолій Шкарбан. Потрібно одразу нагадати, що Анатолій Миколайович ледве не єдиний із керівників у нашому регіоні, окрім діючих головних лікарів медзакладів, публічно підтримав якнайшвидшу вакцинацію населення. І в середу він першим отримав вакцину.

Свою позицію Шкарбан пояснив наступним чином:

— Як людина із дипломом медика, як керівник так званого закритого закладу, я не бачу іншої можливості убезпечити мешканців та персонал від підступної хвороби.  Людство за допомогою щеплень зуміло подолати десятки страшних хвороб. І мені навіть дивно було чути про якісь ледве не середньовічні страшилки, що поширювалися в інформаційному просторі. Саме тому довелося докласти чимало зусиль для того, аби переконати людей вакцинуватися. Я, як керівник, якщо зовсім відверто, непокоївся не з приводу самого вакцинування. У якості і дієвості вакцини сумнівів якраз і не було, і немає. Трішки непокоїло, чи вакцинуватимуть колективи подібних закладів саме «пфайзером», як було обіцяно, і чи «вкладуться» колеги-медики  в озвучені раніше терміни. Із задоволенням відзначаю, що ніхто не підвів. Першим отримав щеплення, аби остаточно переконати як підлеглих, так і мешканців закладу в безпечності. Усі все бачили. Спочатку вакцину отримав директор, потім медичний персонал, потім працівники адміністрації. Мешканці спостерігали за процесом. Ви знаєте, особистий приклад таки діє. Було кілька людей, які раніше написали відмови від вакцинування. А в середу вже погодилися.

Щеплення проводили три медичні бригади. Адже протягом робочого дня їм потрібно було зробити ін’єкції кільком сотням людей.

Щеплення зробили 450 людям. За словами Анатолія Шкарбана, всі почувають себе добре, ніяких серйозних побічних ускладнень не зафіксовано.

Директор пояснив:

— Я за кілька днів до проведення вакцинації в закладі по кілька разів перечитав інструкцію  до препарату. У тому числі і той розділ, де мова йде про побічні реакції. Усе пройшло в рамках норми. У кількох людей було зафіксоване підвищення температури тіла до 37,5 градуса. Це абсолютно нормальна реакція.

Вакцину в Ліщинівку привезли в звичайних портативних холодильниках. Як пояснив Анатолій Шкарбан, згідно з інструкцією виробника, її зовсім необов’язково до останнього дня зберігати при температурі мінус 60-80 градусів. Кілька днів перед використанням допускається зберігання в звичайному холодильнику. А вже відкрита вакцина не втрачає своїх якостей ще шість годин.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
29 квітня 2021, 18:19 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації