Вхід | Реєстрація

Умовний термін за спиляну грушу

Умовний термін за спиляну грушу

Отримала жінка, яка в лютому цього року поблизу Орлика вчинила самовільну порубку дерева.

Вирок підсудній 22 квітня винесла суддя Ірина Омельченко. Її обвинувачували у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 246 ККУ «Незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу».

Згідно з матеріалами справи, 11 лютого, у денний час доби, підсудна прийшла до лісового масиву, що знаходиться неподалік прибережної зони Кам`янського водосховища, поблизу Орлика. Ця територія перебуває у відданні «Кременчуцького лісового господарства» і розташована в межах регіонального ландшафтного парку «Нижньоворсклянський», що відноситься до природно-заповідного фонду.
Не маючи ордера чи лісорубного квитка, жінка за допомогою бензопили «вчинила самовільну порубку одного сироростучого дерева породи «груша» з діаметром 54 сантиметри», чим заподіяла шкоду навколишньому природному середовищу на загальну суму 6834 гривні.

Обвинувачена винною себе визнала повністю, від дачі показань відмовилася.

Також у вироку вказано, що підсудна має на утриманні трьох малолітніх дітей.

Суд ухвалив визнати жінку винуватою у вчиненні кримінального правопорушення та призначити їй покарання у виді обмеження волі на строк три роки.

Згідно статті 75 ККУ, звільнити її від відбування покарання з випробувальним іспитовим строком на один рік. Стягнути із засудженої на користь держави 1307,60 гривні за проведення експертизи.

На підставі статей 96–1, 96–2 ККУ конфіскувати в дохід держави бензопилу марки «FORTE SHAIN SAW FGS45–45», що знаходиться на зберіганні в камері зберігання речових доказів відділення поліції № 2 Полтавського РУП ГУНП в Полтавській області, оскільки вона є знаряддям вчинення злочину.

Речовий доказ — 1 стовбур деревини породи «груша», що передана на зберігання лісничому Новоорлицького лісництва ДП «Кременчуцьке лісове господарство», залишити лісництву.

Вирок може бути оскаржений до Полтавського апеляційного суду протягом  тридцяти  днів  з дня його проголошення.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
6 травня 2021, 14:51 | Кобеляки | Кримінал
1. саша ставицький / 8 травня 2021, 09:52
А коли будуть притягнуті до відповідальності ті , хто надає незаконні дозволи на вирубки , хто перетворив лісополоси на чагарники , хто вирубує сотні і тисячі кубометрів дерев , возять по Кобеляках камазами і ніхто з правоохоронців цього не бачить , в чиї кармани ідуть кошти за деревину , що від цього отримує громада?
2. Borch / 8 травня 2021, 12:20
1.саша ставицький
«А коли будуть притягнуті до відповідальності ті , хто надає незаконні дозволи на вирубки»


Ніколи
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації