Вхід | Реєстрація

На оздоровлення дітей мають витратити 118 мільйонів

На оздоровлення дітей мають витратити 118 мільйонів

Таку інформацію повідомила директор Департаменту освіти і науки Полтавської облдержадміністрації Віта Ковальська.

Минулого тижня в Полтавській ОДА відбулася апаратна нарада, на якій обговорили питання літнього відпочинку й оздоровлення дітей.

Зі слів директора Департаменту освіти, цього літа на Полтавщині мають відкритися 22 із 27 позаміських дитячих закладів оздоровлення та відпочинку. Через карантинні заходи «перерву» в роботі взяли три приватні табори: «Іскорка» у Вельбівці, «Соснова поляна» в Колосівці Полтавського району та «Енергетик» у Потоках Кременчуцького району. Крім того, оздоровчі заклади «Маяк» та «Ромашка» перебувають на реконструкції.

Як розповіла Віта Ковальська, 19 закладів працюватимуть у три і чотири зміни, 3 табори — у дві. Термін оздоровчої зміни — 21 день. Середня вартість путівки становить 10 160 гривень. На харчування заплановано від 100 до 150 гривень на добу. Найнижчу ціну путівки пропонують заклади комунальної форми власності, середня ціна — від 7 400 гривень.

Також Віта Ковальська повідомила, що цього року на 14 позаміських дитячих закладів оздоровлення та відпочинку чекає атестація. До складу атестаційної комісії входитимуть представники Департаменту охорони здоров’я, Держпродспоживслужби та ДП «Полтавастандартметрологія».

150 вихователів візьмуть участь у триденному семінарі, що запланований у обласній «Школі вожатих». Також навчання проходитимуть всі медичні працівники, шеф-кухарі, плавруки, матроси‑рятувальники. Охорону громадського порядку в таборах забезпечуватимуть працівники територіальних правоохоронних органів, у вечірній та нічний час — наряди поліції.

Традиційно, при навчальних закладах освіти протягом літнього сезону планують свою роботу 607 закладів відпочинку, із них: 570 — із денним перебуванням, 29 — табори праці та відпочинку, 8 — наметових містечок, у яких оздоровлюватимуться 26 074 дитини. Не працюватимуть такі заклади в Драбинівській, Гоголівській, Нехворощанській та Пирятинській громадах.

Крім того, директор Департаменту освіти поінформувала, що на обліку перебуває 92 800 дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки. У першочерговому порядку будуть забезпечені оздоровленням та відпочинком діти пільгових категорій.

За кошти обласного бюджету влітку планується забезпечити оздоровленням 1190 дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, та 571 дитину — взимку. У цілому, організованими формами відпочинку та оздоровлення планується охопити понад 43 тисячі дітей та залучити понад 118 мільйонів гривень, із яких більше 93 мільйонів гривень — кошти обласного та місцевих бюджетів.

Цього року, як і в попередні, в Полтавській області продовжує діяти механізм відшкодування частини вартості путівки за рахунок коштів обласного й місцевого бюджетів.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
6 травня 2021, 19:35 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації