Вхід | Реєстрація

Вірші Каті Скорик визнали «найзворушливішими»

Вірші Каті Скорик визнали «найзворушливішими»

Учениця Кобеляцького аграрного ліцею стала переможницею челенджу, що проходив на базі освітньої платформи HUMAN.

Нагадаємо, що 12 квітня були оприлюднені результати Міжнародного конкурсу знавців української мови імені Петра Яцика. У категорії «Учні закладів професійної освіти» в десятку кращих знавців рідної мови увійшла Катя Скорик. Дівчина живе в Красному, навчається на третьому курсі аграрного ліцею.

У розмові з кореспондентами «ЕХО» Катя анонсувала, що готується до іншого онлайн-конкурсу від HUMAN.

У челенджі під назвою «Українська мова важлива» взяли участь 398 чоловік. Із них організатори мали обрати трьох головних переможців.

Катя підготувала на челендж два вірші власного авторства. До відеоробіт дівчина додала наступний текст:

«Я — Скорик Катерина, учениця III курсу ДПТНЗ «Професійний аграрний ліцей» міста Кобеляки. Учасниця першого онлайн-марафону з української мови імені Петра Яцика.

Для мене мова — це голос тата з передової, команди наставника на тренуванні, СМС від друга, Гімн України на змаганнях.

Моя мама — вчитель української мови, вона навчила мене любити свою країну і мову. Шкільні вчителі переконали мене в тому, що рідна мова — мати єдності, батько громадянства і сторож держави, і скільки українськомовної території, стільки й української державності.

За Україну проливав свою кров мій тато, тому всі слова, які я вилила на папір, від душі і мого серця. Я впевнена в такій істині: не може жити людина в країні і не знати державної мови! Тому будь-яка популяризація рідної мови для мене — радість і гордість. Ми повинні стати достойною нацією, а без мови — це не можливо. Вважаю, що на Сході України наші воїни гинуть і за мову теж».

Напередодні оголошення результатів конкурсу організатори повідомили, що, переглядаючи роботи конкурсантів, зрозуміли, що обрати лише трьох переможців вони просто не зможуть. Адже всі роботи виявилися знаковими та зачаровували своєю щирістю, патріотичністю і творчістю. Тому було вирішено збільшити кількість переможців, додавши п’ять спеціальних номінацій, та відзначити 30 кращих робіт.
1 травня стали відомі імена переможців. У категорії «Найзворушливіша творча робота» перемогу здобула Катя Скорик. За свої старання Катя отримає в подарунок смартгодинник.

Організатори побажали фіналістам продовжувати надихати всіх довколо своєю любов’ю до української мови.

У телефонній розмові з кореспондентами тижневика Катя повідомила, що для участі в челенджі організаторами висувався ряд вимог. По-перше, бути в числі учасників конкурсу знавців української мови імені Петра Яцика. По-друге, пройти чотири етапи цього конкурсу. По-третє, мати відповідний сертифікат, що вручався лише кращим.

Попереду в Каті не менш важливий конкурс — зовнішнє незалежне оцінювання, до якого вона активно готується.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації