Вхід | Реєстрація

Вулиці освітлюватимуть прожектори на сонячних панелях

Вулиці освітлюватимуть прожектори на сонячних панелях

Усього комунальники замовили 42 ліхтарі.

У минулому році на декількох перехрестях у Кобеляках були встановлені прожектори, обладнані датчиками руху. У нічний час доби, коли пішохід починав рухатися по «зебрі», ліхтар автоматично вмикався. Зокрема, такі прожектори освітлюють пішохідні переходи на вулицях Шевченка і Михайлівській.

Така практика буде застосовуватися в Кобеляцькій громаді й надалі, оскільки минулого тижня комунальники замовили чотири десятки нових прожекторів.

Керівник комунального підприємства «Водоканал Плюс» Володимир Юрко підписав два договори з полтавським підприємцем ФОП Вовк Олена Едуардівна. Згідно з документами, за 29 прожекторів на сонячній панелі Solar street lamp комунальники заплатять 49 010 гривень. За іншим договором, 13 ліхтарів коштуватимуть 21 970 гривень. Тобто, вартість одного прожектора потужністю 80 ват, укомплектованого пультом, обійдеться громаді в 1690 гривень.

Отож, на вулицях ОТГ побільшає світлових приладів, що працюють на альтернативних джерелах енергії.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
16 травня 2021, 12:19 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації