Вхід | Реєстрація

Мешканці Нехворощанської ОТГ єдині змагаються в «Екологічних ініціативах»

Мешканці Нехворощанської ОТГ єдині змагаються в «Екологічних ініціативах»

Жителі жодної іншої громади, з утворених на теренах колишніх Кобеляцького і Новосанжарського районів, не подали проекти для участі в обласному конкурсі.

У понеділок, 17 травня, пресслужба Полтавської обласної ради повідомила, що завершився прийом проектів на конкурс екологічних громадських ініціатив Полтавської області.

Усього цього року подано 121 проект із 45 територіальних громад Полтавщини. Найбільш активними виявилися мешканці Лубенської (7 проектів), Лохвицької та Зіньківської ОТГ (по 6 проектів).

Значна частина громадських екологічних ініціатив спрямована на облаштування шкільних теплиць, створення зелених зон, екосадів, релакс-парків, зелених класів для школярів, придбання контейнерів для роздільного збирання твердих побутових відходів, проведення заходів із екологічної освіти та культури, безпечного водопостачання, боротьби зі шкідливими рослинами, попередження лісових пожеж.

Поза конкурсом лишилося 15 громад, мешканці яких не подали жодного проекту.

Загальний бюджет конкурсу складає 2 мільйони гривень. Зараз триває перевірка поданих проектів. Голосування за ініціативи відбудеться з 21 травня по 2 червня. До 5 червня стануть відомі проекти-переможці конкурсу. Фінансування проводиться за принципом 50 на 50 відсотків (обласний і місцевий бюджети).

З усіма поданими на конкурс проектами можна ознайомитись на порталі SmartRegion Полтавської області за посиланням: https://smartregion.pl.ua/ei/projects/4.

Серед загальної кількості ініціатив три подали мешканці Нехворощанської ОТГ.

 

Парк у Маячці

Депутат сільської ради Василь Маслей хоче, аби в Маячці з’явилася «Сучасна комфортна паркова зона для жителів села».

Автор проекту вказав, що в центрі населеного пункту є парк. Проект передбачає придбання зелених насаджень, озеленення та упорядкування території скверу.

У цьому місці в 2019 році було закладено клумби (висаджено 200 кущів троянд та інших квітів), проведено спилювання сухих та аварійних дерев.

Згідно задуму Василя Маслея, у сквері слід провести зонування, обрізку і кронування зелених насаджень, установити садово-паркові конструкції, висадити саджанці кущів і дерев. Усього проект обійдеться в 100 000 гривень. Номер — 111.

 

Екоторбина — чистого довкілля частина

Таку назву отримав проект авторства Наталії Рудь. Передбачається придбання швейного обладнання для створення на території Нехворощанської громади осередку «апсайклінгу». Реалізація проекту дозволить перетворювати старий одяг на новенькі Екоторбини з символікою громади. Заходи будуть спрямовані на підвищення екологічної свідомості населення.

За 99 620 гривень автор планує придбати швейну і вишивальну машини, оверлок, нитки для шиття й вишивання, ножиці й праску. Порядковий номер проекту — 97.

 

Модерний кабінет біології й екології

Може з’явитися в Соколовобалківській школі, якщо проект Лариси Поглазової здобуде потрібно кількість голосів.

Проект передбачає придбання сучасного кабінету біології та екології, що буде оснащений:

проектором, 5-поверхневою комбінованою дошкою-екраном, лабораторним обладнанням.

Номер проекту — 12.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
20 травня 2021, 09:45 | Нові Cанжари | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації