Вхід | Реєстрація

У спортцентрі «Дзансін» відбувся внутрішній чемпіонат

У спортцентрі «Дзансін» відбувся внутрішній чемпіонат

Змагання стали своєрідним підсумком здобутих вмінь і навичок каратистів за рік.

У суботу, 15 травня, у кобеляцькому центрі бойових мистецтв «Дзансін» пройшли внутрішні змагання, у яких взяли участь 50 місцевих каратистів.

Стосовно формату чемпіонату тренер Дмитро Тараненко пояснив наступне:

— Із моменту поширення коронавірусної інфекції, у світі загалом і в Україні зокрема, більшість змагань різних рівнів були перенесені на невизначений термін. Із одного боку це дало змогу запобігти захворюванню спортсменів. З іншого — вони банально починають втрачати кваліфікацію. Адже тривалі й наполегливі тренування, які не відточуються в поєдинку на татамі, не дають змоги спортсмену реалізувати себе на повну. Цього року лише кілька каратистів нашої школи взяли участь у обласних і всеукраїнських змаганнях. Тому я прийняв рішення провести внутрішній чемпіонат, аби перевірити, чого навчилися мої вихованці. Мета змагань — це здобуття дітьми досвіду, розвиток карате і визначення кращих.

Змагання проходили за кількома напрямками: повноконтактні поєдинки і формальні виступи зі зброєю. Спортсмени були розділені за віковими категоріями від 4‑х до 15 років. Через карантинні обмеження глядачі до змагань не допускалися.

Сенсей говорить:

— Протягом дня на татамі виходили більше 50 спортсменів. Таку кількість учасників можна порівняти з обласним рівнем. Матеріальне забезпечення центру знаходиться на достатньому рівні. Завдяки використанню захисних жилетів, рукавиць, шоломів із масками жоден учасник не травмувався.

Загалом турнір пройшов у дружній спортивній атмосфері. Найбільше здивували і порадували одночасно своєю жагою до перемоги найменші учасники.

Усі каратисти були нагороджені грамотами й медалями.

У планах — провести восени внутрішній кубок. Можливо, запросимо каратистів, які відвідують секцію в Біликах. А наступного року розширимо географію учасників. І випробуємо свої сили зі спортсменами з Горішніх Плавнів чи Полтави.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
20 травня 2021, 13:15 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації