Вхід | Реєстрація

Рентген, УЗД і міні–операційна — все в одному місці

Рентген, УЗД і міні–операційна — все в одному місці

Після проведення ремонту та придбання нового обладнання, суттєво розширюються можливості приймального відділення Кобеляцької ЦРЛ по діагностуванню та наданню першої допомоги.

Днями на майданчику для державних закупівель Прозорро з’явилося повідомлення про те, що Кобеляцька лікарня має намір придбати досить коштовне медичне обладнання. У оголошенні воно назване «Візуалізаційне обладнання для потреб медицини, стоматології та ветеринарної медицини». Вартість апаратури — 2 мільйони 600 тисяч гривень. Потенційний продавець — ТОВ «Грінер». Всезнаючий Інтернет через систему Прозорро повідомляє, що це підприємство зареєстроване в маленькому селі Черкаської області займається продажем усілякого медичного обладнання по всій Україні.

Деталі майбутньої закупівлі для редакції та читачів «ЕХО» розшифровував керівник кобеляцької лікарні Володимир Казирод.

Володимир Олексійович роз’яснив:

— Кобелячани, думаю, бачили, а ви про це й писали, що ми проводили серйозний ремонт у приймальному відділенні. Ми його вже закінчили. Тепер співробітники станції екстреної допомоги перебазуються в іншу будівлю, ближче до вулиці Шевченка. А наше приймальне віділення суттєво розширить не просто свою площу, а й можливості. Оця сума в 2 мільйони 600 тисяч гривень буде потрачена на придбання портативного цифрового рентген-апарату. Він знаходитиметься прямо в приймальному відділенні. І тепер, якщо до нас поступатиме хворий, то одразу ж медики зможуть його досконально обстежити. Крім рентген-апарату, у відділенні на першому поверсі знаходитимуться обладнання для проведення ультразвукової діагностики, тобто УЗД, і навіть міні-операційна. Можливо, комусь потрібно буде невеличку рану зашивати. Усе це — не просто зручності для медиків і хворих, це — виграний дорогоцінний час. Адже в більшості випадків ефективність наданої медичної допомоги залежить від того, як це було швидко зроблено. Тепер не буде потреби, нести хворого на ношах на другий поверх, аби терміново зробити рентген-дослідження. Усе в одному місці — кардіограма, рентген, УЗД, операційна.

Також Володимир Казирод розповів, що один мільйон гривень на придбання сучасного рентген-апарату виділила Кобеляцька міська рада. А мільйон шістсот тисяч — це гроші лікарні.

 

Більшість хворих потребують кисню

Щодо ситуації з епідемією коронавірусу, то попри суттєве зменшення кількості хворих, госпіталізованих у лікарні, Володимир Казирод налаштований не надто оптимістично. Медик пояснив:

— Зараз у нас лікуються 14 пацієнтів. Так, це не 60, як було на піку. Але ж, більшість із пацієнтів перебувають у тяжкому стані. Якщо раніше при 60 хворих ми за добу використовували 60 балонів кисню, то зараз, при 14‑ти, використовуємо двадцять балонів. Про що це свідчить? Та про те, що більшість людей потребують постійної подачі кисню.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
22 травня 2021, 13:51 | Кобеляки | Спорт і здоров'я


1. ФАРШ / 23 травня 2021, 10:01
Довго думала що написати.
Та щож тут думати!
Тут або "сміятися" або "плакати" потрібно.
2. orakul / 23 травня 2021, 18:11
Та муйня все це. Колись не було ніяких ренгенів а були лікарі тіпа Іващенка. Толку з того апарату, коли у баби грошей і на хліб нема. Пора вже ж зрозуміти, що медицина, це не допомога, як було раніше а тупо бізнес. А тепер на неї поклали ще й функцію скорочення населення. За бугром цих ренгенів наробили, тепер треба на них заробляти. Треба ліки і вакцини збувати. Оце і вся навука.
3. Ltava / 24 травня 2021, 11:48
2.orakul
« Пора вже ж зрозуміти, що медицина, це не допомога, як було раніше а тупо бізнес.»


На жаль не поспориш(( Та ще й «тупий» бізнес((( Бо до любого обладнання потрібні спеціалісти яких уже нікому навчати а хто і досяг вершини тому не в Кобеляках жить ((( Замкнуте коло безнадьоги((
4. orakul / 24 травня 2021, 16:48
3.Ltava
«
На жаль не поспориш»

Ну хоч у цьому порозумілись. Дякую. Ось почитай як було раніше. Посилання на kobelyacka.crl.org.ua
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації