Вхід | Реєстрація

Для українців створять телемережу з безкоштовними каналами

Для українців створять телемережу з безкоштовними каналами

В Україні анонсували створення цифрової загальнонаціональної телемережі для протидії інформаційному впливу. Вона гарантує не менше 12 безкоштовних телеканалів по всій території країни, навіть у найвіддаленіших регіонах. Рішення про це було прийняте на засіданні Ради нацбезпеки і оборони.
Передбачається, що вже до кінця року така телемережа Multiplex MX-7 покриватиме 95% підконтрольної території. Її необхідність обумовлена забезпеченням інформаційної безпеки і протидії російській пропаганді.
На сьогодні цифрове мовлення (Т2) не покриває всю територію України. До того ж, у минулому році відбулося кодування супутникового телебачення. Через це частина українців, особливо тих, хто проживає на прикордонних територіях, не мають можливості безкоштовно дивитися українські канали.

Для цього їм потрібно купувати новий тюнер і оформляти передплату із щомісячними платежами. Але це істотні витрати, тим часом як жителі прикордонних територій з Росією постійно піддаються інформаційній пропаганді країни-агресора.

Саме цю проблему повинна вирішити Multiplex MX-7, яка дасть безкоштовний доступ, як мінімум, до 12 українських незакодованих телеканалів.

У Держспецзв’язку кажуть, що перш за все будуть транслювати державні телекомпанії Громадського мовника. Наповнення мережі буде визначати Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення. Канали будуть незакодованими.

Для отримання сигналу користувачам знадобляться антени і цифрові тюнери.

Проект реалізують за рахунок кредиту під держгарантії в розмірі 490 мільйонів гривень. Завершити будівництво мережі планують уже в нинішньому році.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 травня 2021, 20:34 | Полтавщина | Суспільство
1. Rety / 21 травня 2021, 20:42
Ахааааа............ хахахахааа....
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації