Вхід | Реєстрація

У Індії ті, хто перехворів на COVID-19, ризикують втратити зір

У Індії ті, хто перехворів на COVID-19, ризикують втратити зір

Лікарі Індії повідомили про зростання епідемії «чорного грибка» — там зафіксували вже понад 8 800 випадків хвороби у пацієнтів. Цю рідкісну інфекцію називають мукормікозом, і вона має рівень смертності у 50%. До того ж частину людей вдається врятувати, лише видаливши око.

Про це пише Hromadske.TV, посилаючись на коментар медиків для BBC.

Лікарі кажуть, що люди, які одужали від COVID-19, з більшою ймовірністю захворіють мукормікозом, або «чорним грибком». Річ у тім, що коронавірус лікується стероїдами, які можуть пригнічувати імунну систему. До групи ризику входять діабетики.

Після збільшення кількості випадків захворювання 29 штатів Індії оголосили епідемію хвороби. Лікарі стверджують, що нещодавно відкриті палати для лікування пацієнтів, які страждають на цю хворобу, швидко заповнюються по всій країні.

У державній лікарні «Махараджа Єшвантрао» на 1 100 місць у центральному індійському місті Індор пацієнти за вісім тижнів заповнили більшість ліжок, залишивши тільки 185 вільних.

Завідувач одного з відділень цієї лікарні, доктор Панді, заявив BBC, що понад 80% пацієнтів потребують негайного хірургічного втручання.

«Цей сплеск кількості пацієнтів був однозначно несподіваним. Ми бачили один-два випадки хвороби рік тому. Нині зараження чорним грибком стало складнішим, ніж COVID-19», — сказав він.

За його словами, якщо не лікувати пацієнтів вчасно і як слід, рівень смертності може сягати 94%. Додає, що вартість лікування досить значна.

 

Що це за хвороба та як її лікують?

Мукормікоз — дуже рідкісна інфекція. Вона спричинена впливом мукорної цвілі, яка зазвичай зустрічається у ґрунті, рослинах, гної, а також фруктах і овочах, які гниють.

Інфекція впливає на пазухи, мозок і легені, може загрожувати життю хворих на цукровий діабет або людей із важким імунодефіцитом, як-от пацієнти з онкологією або люди з ВІЛ/СНІДом.

Лікарі кажуть, що амфотерицин В, або «амфо-В» — це протигрибкова внутрішньовенна ін’єкція, яку слід вводити щодня протягом восьми тижнів пацієнтам із діагнозом мукормікоз. Доступні дві форми препарату: стандартний амфотерицин В дезоксихолат і ліпосомальний амфотерицин.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
24 травня 2021, 14:22 | Полтавщина | Спорт і здоров'я
1. Rety / 24 травня 2021, 17:27
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
Всьо звізда нам, скоро і в Україні будуть пиздіти шо хто переболів лоховірусом той буде сліпим)))))))))))))
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації