Вхід | Реєстрація

200 годин громадських робіт за шахрайство

200 годин громадських робіт за шахрайство

Отримав уродженець Російської Федерації, який обмінював сувенірні гроші на справжні.

6 травня в Кобеляцькому районному суді розглянули справу про шахрайство.

Підсудний обвинувачувався у вчиненні кримінального проступку, передбаченого частиною 1 статті 190 КК України. Заволодіння чужим майном або придбання права на майно шляхом обману чи зловживання довірою (шахрайство) карається штрафом до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк до 240 годин, або виправними роботами на строк до 2 років, або обмеженням волі на строк до 3 років.

Згідно з матеріалами справи, обвинувачений приготував 5 купюр сувенірних грошових коштів із надписами: 500 гривень «сувенір», «не являється платіжним засобом», та одну сувенірну купюру 100 доларів із написами «babky suvenirniye», «не являється платіжним засобом». Купюри за зовнішніми ознаками схожі на українську гривню і американський долар.

17 квітня він під приводом особи, яка доставляє матеріальну грошову допомогу до Дня Перемоги, прийшов до постраждалої.

Перебуваючи в квартирі, підсудний передав власниці сувенірні купюри і попрохав повернути йому здачу 1100 гривень.

Жінка, нічого не підозрюючи та сприйнявши сувеніри за справжні, передала шахраєві вказану суму. Гість взяв гроші і зник.

Згодом підозрюваний подав у суд заяву. У ній він «беззаперечно визнав свою винуватість у вчиненні кримінального проступку, передбаченого частиною 1 статті 190 ККУ, тобто в заволодінні чужим майном шляхом обману (шахрайстві), погоджується із встановленими досудовим розслідуванням обставинами, ознайомлений з обмеженням права апеляційного оскарження та надав свою згоду на розгляд обвинувального акта в спрощеному провадженні».

У результаті, суддя Тетяна Тесленко визнала підсудного винним у вчиненні кримінального проступку та призначила йому покарання у виді громадських робіт на строк 200 годин.

Вирок може бути оскаржений до Полтавського апеляційного суду протягом 30 днів з моменту його проголошення.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
27 травня 2021, 14:11 | Кобеляки | Кримінал
1. Ltava / 27 травня 2021, 20:50
Яка панлюка !!!!!
2. orakul / 28 травня 2021, 19:05
А до чого тут "уродженець Російської Федерації"? У редакції завдання - розпалювати ворожнечу? Всі хто народився в Криму до 1954 року - уродженці Російської федерації. Це я так, для прикладу.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації