Вхід | Реєстрація

Одні розважаються, інші скаржаться

Кременчуцька СЕС пропонує заборонити розташування кафе і ресторанів на перших поверхах житлових будинків. Окрім того, хоче обмежити й розміщення магазинів у житлових будинках. Санстанція посилається на велику кількість скарг, що надходять від населення.
Міську санстанцію непокоїть значна кількість звернень громадян, які скаржаться на погіршення умов свого проживання через неспокійне сусідство з ресторанами, барами, кафе, магазинами, розташованими у житлових будинках чи прибудовах. Минулого тижня на апаратній нараді у міськвиконкомі про ситуацію, що склалась, доповідав в. о. головного санітарного лікаря Кременчука Віктор Самойленко. За його словами, у 2009 р. до СЕС надійшло 18 таких скарг, а за два місяці 2010 р. – уже 12.
Здебільшого мешканці скаржаться на шум при розвантаженні та переобліку товару у нічний час, на недотримання режиму роботи, шум вентиляції, гучну музику тощо. Серед закладів, на які надходять скарги, Віктор Самойленко називає магазин «АТБ-маркет» по вул. Радянській, міні-маркет «99» по вул. 60 років Жовтня, бар «Жу-Жу», піцерію «Сан-Ремо», кафе «Казка», «Вогник», «Рідна хата», «Пелікан» тощо.
— Заходи адміністративного впливу, котрі застосовує санстанція, проблеми не вирішують, бо водночас існує багато скарг на порушення право­порядку, – зазначив в. о. головного санлікаря міста. – Враховуючи це, я пропоную міськвиконкому розглянути можливість ухвалення рішення про заборону розміщення закладів ресторанного господарства на перших поверхах житлових будинків, а також обмежити розташування там магазинів площею понад 100 м?.
У відповідь на це міській санстанції та міліції порадили більш активно «виховувати» порушників.
— Є закон про забезпечення тиші в нічні години. І санстанція, і міліція мають повноваження щодо застосування штрафів. Якби у разі повторних скарг хоча б в одного підприємця забрали звуковідтворювальну апаратуру або оштрафували його на 8,5 тис. грн, порушників не було б. У Кременчуці – 500 ресторанів, а скарги надходять на десяток безсоромних, які не зважають на мешканців, – наголосила начальник міського управління розвитку підприємництва та торгівлі Людмила Жорняк.

Прилунити Луна-парк
Заїжджі атракціони – справжній головний біль для міста. І не лише від гучної музики, а й від постійних роздумів, де розмістити атракціони та хто має за ними прибирати.
На думку віце-мера О. Бикова, Кременчуку слід перейняти досвід міст, в яких визначені постійні ділянки під заїжджі атракціони. За відсутності гастролерів землею опікуються балансоутримувачі – комунальні підприємства: стежать за чистотою, ставлять огорожі. Під час свого візиту пересувні луна-парки, цирки тощо сплачують кошти до бюджету і можуть спокійно працювати.
Для розташування атракціонів у Кременчуці наразі вбачають Придніп­ровський парк та кілька ділянок на Молодіжному. Нагадаємо, сьогодні дозвіл на провадження своєї діяльності гастролери отримують в управлінні культури. Тут їм видається бігунок, який вони мають погоджувати з відповідними службами міськвиконкому.

Автор: Олена УСКОВА, Інна НІКОЛАЄНКО, www.panorama.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
18 березня 2010, 15:29 | Кременчук | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації