Вхід | Реєстрація

Як забезпечити організм потрібною нормою кальцію

Як забезпечити організм потрібною нормою кальцію

Є така давня приказка: той, хто володіє інформацією — володіє світом. Сучасним українцям доступно чимало джерел, із яких вони можуть черпати потрібні знання. Друкована література, періодичні видання, телебачення і, звичайно, всезнаючий Інтернет у потрібний момент приходять на допомогу. Здавалося б, достатньо лише приділити трішки часу самоосвіті і можна розумітися в будь-яких питаннях. Та, на жаль, чимало людей марнують дану їм можливість. І в першу чергу це стосується здоров’я.

Щоб перевірити, наскільки ви турбуєтеся про стан свого організму, достатньо відповісти на питання, яка денна норма споживання кальцію для дорослої людини?

Учені американського Національного інституту здоров’я дослідили, що дорослі чоловіки й жінки мають споживати у свій раціон близько 1200 грамів кальцію щоденно. Інакше брак кальцію в організмі призведе до втрати міцності скелету, зниження тонусу у м’язах, неправильного функціонування нервової системи, погіршення роботи кровоносних судин.

І чим старшою стає людина, тим більша ймовірність того, що перераховані вище негативні процеси не оминуть її. Звичайно, якщо вона систематично не вживає вітаміни і таблетки Кальцемін. Під такою торговою маркою випускається серію мінеральних комплексів, що запобігають дефіциту кальцію в організмі

Також вітаміни Кальцемін рекомендують вживати для зменшення ризику переломів кісток, діабету, остеопорозу й авітамінозу. Продукція лікарських засобів німецької компанії «Байер» випускається в зручній таблетованій формі.

Слід пам’ятати і поради медиків, які наголошують на тому, що навіть якщо людина регулярно вживає продукти з кальцієм, із віком потреба в ньому зростає. Кальцемін якраз запобігає його нестачі.

 

Які повсякденні продукти містять найбільше кальцію

Із самісінького народження людина потребує молочних продуктів. Саме молоко є джерелом кальцію.

Доступні всім трави (кріп, базилік, петрушка) та білокачанна й цвітна капуста містять не лише кальцій, а й інші вітаміни. Їх слід вживати кілька разів на день.

Цільнозерновий хліб із висівками теж відноситься до переліку продуктів, що мають підвищений вміст кальцію.

Додавайте у свій раціон мигдальний горіх, аби укріпити кістки, зуби і м’язи.

І, звичайно, їжте побільше різноманітної риби, у будь-якому вигляді. І буде вам здоров’я.

Та ні в якому разі не забувайте про рекомендації лікарів.

Розміщено на правах реклами


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
| Полтавщина | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Купить квартиру Полтава
 Криптовалютні біржі в Україні
Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації