Вхід | Реєстрація

Новосанжарський ліцей включать до програми «Великого будівництва»

Новосанжарський ліцей включать до програми «Великого будівництва»

Щоправда, це відбудеться в наступні роки. 

Минулого тижня відбувся робочий візит голови Полтавської облдержадміністрації Олега Синєгубова і народного депутата Костянтина Касая громадами Новосанжарщини.

У Нових Санжарах голова ОДА й нардеп відвідали Новосанжарський ліцей, що являється опорним навчальним закладом. У ньому здобувають знання більше 900 дітей.

За інформацією Олега Синєгубова, у навчальному закладі мають провести комплексний ремонт із термомодернізацією.

Голова ОДА пояснив, що заклад потребує комплексного ремонту. У першу чергу потрібно відремонтувати спортивний зал, створити на базі ліцею великий стадіон із футбольним полем, волейбольним майданчиком, трибунами й супутніми приміщеннями.

Зі слів Синєгубова, на наступні роки навчальний заклад готують до включення у президентську програму «Велике будівництво». Для цього посадовці повинні мати проект. Його за власні кошти розроблятиме Новосанжарська громада.

Також гості перевірили стан готовності нового центру надання адміністративних послуг, що будується в селищі.

Проект будівлі розроблений шведськими архітекторами з використанням енергоефективних технологій. Вартість будівництва становить майже 6,5 мільйона гривень, із яких 20 відсотків фінансує Новосанжарська ОТГ. У ЦНАПі працюватимуть 11 фахівців, які надаватимуть понад 150 послуг. Серед них реєстрація місця проживання, бізнесу, нерухомості, актів цивільного стану, послуги соціального характеру, пенсійні. Працюватиме електронна черга та передбачене місце для встановлення паспортної станції.

Будівництво центру відбувається в межах підписаного Меморандуму про співпрацю громади та Програми ЄС «U-LEAD з Європою». Заклад зводили з нуля. Наразі триває облаштування будівлі.

Представник підрядної організації Андрій Храмов відзначив, що наразі виконано 50 відсотків робіт із благоустрою території. Укладені георешітки та геотекстиль, нанесено шар родючого ґрунту. До 10 червня роботи будуть завершені.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації