Вхід | Реєстрація

Водовідведення може подорожчати

Водовідведення може подорожчати

Тарифи зміняться з наступного року, якщо їх затвердить Нацкомісія, що здійснює державне регулювання в сферах енергетики та комунальних послуг.

25 травня на офіційному сайті комунального підприємства Полтавської обласної ради «ПОЛТАВАВОДОКАНАЛ» з’явилося повідомлення під назвою «Відкрите обговорення необхідності встановлення тарифів із централізованого водопостачання та централізованого водовідведення».
У ньому вказувалася наступна інформація:

«Через карантин сьогоднішнє обговорення тривало в режимі онлайн. Оголошення про проведення громадських слухань з`явилося на нашому сайті за 10 днів до дати проведення. Скарг чи пропозицій щодо тарифів за цей час не надходило.

«Перерахунок тарифів — це обов’язкова щорічна процедура. На жаль, про можливе здешевлення ще не йдеться: очікуємо зростання вартості на послуги в середньому на 18% за рахунок здорожчання деяких складових тарифу.

Серед основних чинників необхідності зміни тарифів у 2022-му — збільшення витрат на заробітну плату та податки. Рівень тарифів, за попередніми розрахунками, для споживачів, які не є суб’єктами господарювання у сфері централізованого водопостачання та водовідведення, у наступному році складатиме 15,23 гривні за кубічний метр централізованого постачання води, а за метр кубічний централізованого водовідведення — 17,02 гривні», — пояснив заступник генерального директора з економіки та фінансів КП ПОР «ПОЛТАВАВОДОКАНАЛ» Микола Третяк.

Нові тарифи діятимуть з наступного року після того, як їх затвердить Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

Нагадаємо, що КП ПОР «ПОЛТАВАВОДОКАНАЛ» надає в Кобеляках послуги з водовідведення. Останнє подорожчання послуги відбулося 1 січня цього року. Користуватися каналізацією кобелячанам стало дорожче на 5,82 гривні, адже тариф виріс із 10,908 гривні за куб до 16,728.

Якщо Нацкомісія задовольнить прохання комунальників, то з 1 січня 2022-го жителі містечка, будинки яких підключені до централізованого водовідведення, платитимуть 17,02 гривні за кубічний метр.

Тобто, із наступного року кубічний метр використаної води (водопостачання і водовідведення) коштуватиме для таких абонентів мінімум 30,27 гривні.

Хоча цілком можливо, що КП «Водоканал Плюс» теж звернеться до депутатів міської ради з пропозицією підвищити тариф.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
4 червня 2021, 15:40 | Полтавщина | Фінанси


1. orakul / 6 червня 2021, 08:33
А чого б Ехові не дослідити як каналізаційні колектори опинилися у власності в Полтаві. Будували, будуввали, і нах віддали. Не будуть цього досліджувати, бо Ісип віддав. А можна було б розкопати і на Копельця наїхати, мовляв, сякий такий не хоче повернути у власність ОТГ каналізаційні мережі. А то все про смітник, та про смітник. Смітнику все одно десь треба бути. А каналізацію можна повернути.
2. василь овсієнко / 6 червня 2021, 11:05
1.orakul
«каналізацію можна повернути.
»

Звичайно можна і потрібно повернути , це для водоканалу плюс були б додаткові надходження . На сьогодні не видно , щоб ПолтаваВодоканал дуже заботився за стокові мережі , просто збирають гроші з Кобелячан , то чому б їх не залишати в своїй громаді.А потім ще потрібно розібратись і з тарифами.Коли піднімається питання повірки лічильників води , то кричать , що не включено до тарифів , але коли подивитись на калькуляцію витрат на водопостачання , то там непередбачувані витати складають ледь не половину витрат , і ніхто не пояснить , що ж це за такі непередбачувані витрати.Ми вже звикли , що нас постійно обдирають і мовчимо.От наприклад зараз НАФТОГАЗ робить поправки на лічильник у травні 1,04 , це приводять газ до температурм 20 градусів , коли в травні температура майже всі дні вище 20.А нам на кожних 100 кубів добавляють ще 4.Це тільки один такий приклад коли та національна комісія працює на користь бариг . А ми мовчимо , мовчимо коли водоканал плюс не хоче поставити собі на баланс куплені за наші гроші лічильники і їх обслуговувати , адже кожен лічильник рахує гроші не споживачеві , а надавачу послуг.Чомусь водоканал не бере на баланс врізні колодязі , знову побудовані споживачами , але розташовані поза домоволодіннями , де споживач не має права на використання землі загального користування.Тож хочу звернутись до голови громади навести в цих питаннях лад.
3. orakul / 6 червня 2021, 12:22
2.василь овсієнко
« НАФТОГАЗ робить поправки»

Та забудьте про той Нафтогаз. Ми хоча б із тутешніми розібралися. Хай створять депутатську комісію і перевірять калькуляцію. Але яка б вона там не була, то закон про метрологію зобовязує надавачів послуг перевіряти прилади обліку. Цю тему вже сто разів де тільки не обговорювали. Ну чомусь же електрики поки що ставлять і перевіряють лічильники "задарма". Воно в тарифі. А Водоканал забув включити. Ну забув, так треба нагадати. Блін, от якби хтось вивіз огірки на базарь продавати а ваги забув. Так і що тоді? Продавав би так, "на відро" чи ""на баночку", або поїхав би додому за вагами. І оцю тему вже десять років мусолять. А там нічого не треба. Дати в пику булгактеру, який робив калькуляцію і членам виконкому і депутатам які тариф затвердили. А ще краще було б збитки здерти з їхньої кишені. Та про наш Водоканал ще жити можна, а от Полтавський вже задрав. Вони постійно чіпляють то з укладенням договору, то з повіркою лічильника то ще з якоюсь проблемою. Лічильника належать нашому Водоканалу і полтавчанам нічого до них чіплятися. Яке вони мають до них відношення? Але чув що по договорняку з начальником нашого водоканалу декількох кобелячан таки розвели на заміну лічильників обліку води і збрили по 600 грн.
4. orakul / 6 червня 2021, 12:29
А про Нафтогаз забув. Про Нафтогаз і землю треба було думати як майдан мутили. А тепер вже ніхто нічого не зробить. Там ще й приняли два круті закони Про корінні народи і про антисемітизм. Так що сидітимите і не рипнетесь. І прикольно що за отой закон по антисемітизму і наш блін Касай проголосував. От треба бйде його спіймати і запитати скільки йому за це забашляли і хто? Ну не думаю ж що він настільки тупий щоб не розуміти чим це скінчиться і що той закон неконституційний. По Конституції у нас усі громадни України рівні перед законом. Там це чорним по білому написано. Що це за така кумедія. Мало того що вони по писанію богообрані так ще й якийсь спеціальний для них закон треба.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації