Вхід | Реєстрація

Бібліотеки отримали 150 комп’ютерів

Бібліотеки отримали 150 комп’ютерів

31 травня на базі Полтавської обласної наукової бібліотеки імені Котляревського в межах проєкту «Дія. Цифрова освіта» відбулася передача 150 одиниць комп’ютерної техніки сільським бібліотекам регіону. Комп’ютери отримали 61 бібліотека у 8 громадах.

Як зазначила заступник міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан, Полтавщина — сьомий регіон, де передають комп’ютери.

Вони мають на меті навчити 6 мільйонів українців цифровій грамотності за три роки. Зокрема, запустили національно-освітню безкоштовну онлайн-платформу, де розміщено більше 55 різних освітніх серіалів. Усі люди, які хочуть навчитися цифровій грамотності, можуть зробити це безкоштовно.

На реалізацію проєкту не витрачаються кошти державного бюджету. Це стало можливим завдяки передачі техніки партнерами — Favorit Foundation.

Більше 2000 комп’ютерів у 7 областях України передано для цифровізації сільських бібліотек.

Нині в Полтавській області працює понад 170 хабів, де жителі області через платформу Дія. Цифрова освіта можуть проходити навчання. Як приклад, 95 % таких хабів організовані на базі бібліотек.

У Полтавській області — 764 бібліотеки, із них комп’ютеризовано — 359, зокрема в сільській місцевості — 265. Мають доступ до Інтернету — 334 бібліотеки, з них в сільській місцевості — 237.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації