Вхід | Реєстрація

ВООЗ рекомендує заборонити забагато працювати

ВООЗ рекомендує заборонити забагато працювати

У Всесвітній організації охорони здоров’я підрахували, що тільки в 2016 році від інсультів та інфарктів, пов’язаних з напруженим робочим графіком, у світі померли 745 000 осіб. Найбільш тривожна ситуація відзначена в Південно-Східній Азії (де найбільшою країною є Індія) і Китаї.

Зібрані дані виявили, що в разі, якщо людина працює 55 годин на тиждень або більше, ризик інсульту підвищується на 35%, а інфаркту — на 17%, порівняно з нормальним робочим тижнем, що складається з 35-40 годин. При цьому кількість людей, яким доводиться працювати більше звичайного 40-годинного тижня, зростає — і наразі становить приблизно 9% населення планети, відзначають у ВООЗ.

Експерти кажуть, що в умовах пандемії ті, хто не втратив роботу, стали працювати ще більше. Це пов’язано з тим, що люди перейшли на роботу з дому, де можна засидітися за комп’ютером довше звичайного, а піти при цьому нікуди.

Доповідь організації також вказує, що тривалі робочі години стають причиною третини всіх захворювань, пов’язаних з умовами праці. Тож ВООЗ закликає роботодавців звернути на нову доповідь найпильнішу увагу при оцінці професійних ризиків для здоров’я своїх співробітників. Адже обмеження робочих годин може бути навіть вигідно роботодавцям, оскільки в менший часовий проміжок ефективність персоналу може зрости.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 червня 2021, 13:34 | Полтавщина | Спорт і здоров'я
1. Rety / 5 червня 2021, 17:14
Вже тоді був лоховірус, а люди думали шо від роботи помирають)))
2. olgamore / 6 червня 2021, 20:22
Это все, конечно, правильно, только люди ведь много работают, потому что на обычную зарплату нормально не прожить. Каждый ищет способы подработки. Мой муж после работы старую технику перебирает, микросхемы отправляет сюда Посилання на radio-detali.com чтобы как-то подзаработать. Освобождается к 10 вечера в лучшем случае. Конечно, это влияет на здоровье. Но этот вопрос на уровне рекомендаций от ВОЗ ничего не решит, к сожалению.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації