Вхід | Реєстрація

Місячний календар садівника на червень

Місячний календар садівника на червень

Щоб виростити багатий і якісний урожай, потрібно вчасно проводити певні роботи.

Великий вплив на зростання і здоров’я городніх культур надає не тільки правильний догляд. Чимале значення має і фаза Місяця.

Виростити багатий і якісний урожай допоможуть своєчасно проведені роботи на городі і в саду. Які дні підходять, а які — ні, залежить від фаз супутника Землі.

10-го числа настане молодик. Із 11-го по 23-є нічне світило росте, 24-го буде повний Місяць, а з 25 по 30 червня місяць знову спадає.

9-11 червня. Ці дні взагалі не підходять для роботи в городі і саду.

12, 13 червня. Бажано посіяти насіння гірчиці, шпинату, кропу на зелень, листової петрушки, селери, салату, шпинату, щавлю, кропу, м’яти, огірків, кабачків, цвітної капусти. А також висадити розсаду капусти, томатів, перцю, баклажанів, малину, ожину, полуницю, виноград, однорічні, багаторічні квіти, троянди і декоративні чагарники. Крім того, замочити насіння. Ще потрібно пасинкувати томати, формувати батоги огірків, пікірувати сіянці. Слід внести в ґрунт органічні і мінеральні підгодівлі. Необхідно полити рослини і провести обробку ґрунту від підземних шкідників.

Розмножувати рослини діленням коренів і бульбоцибулин не варто. Не годиться використовувати отрутохімікати.

14, 15 червня. Дозволено орати і рихлити ґрунт, готувати грядки, обробляти рослини від хвороб і шкідників, рвати і виполювати бур’яни, проводити санітарну обрізку дерев — видаляти гілки, які загущують, косити траву.

Не варто займатися пророщуванням насіння, пересадкою, підгодівлею і поливом.

16, 17 червня. Можна висаджувати розсаду, декоративні чагарники і дерева, полуницю, однорічні квіти, сіяти гіркий перець, кріп, фенхель; пасинкувати томати, формувати батоги огірків у теплиці; проріджувати сходи, пікірувати сіянці; вносити мінеральні та органічні підгодівлі, поливати.

Не можна замочувати насіння.

Із 18 по 20 червня. Добре б посіяти середньопізню цвітну капусту, кольрабі, цибулю, салат, коріандр, шпинат, огірки, гірчицю; висадити розсаду, квіти, кущики троянд, суницю, виноград, малину; внести мінеральні добрива; полити; розпушити ґрунт.

Не належить прищеплювати і обробляти отрутохімікатами.

21, 22 червня. Можна висаджувати часник, цибулю-батун і шніт, розсаду, контейнерні дерева, чагарники, ожину, полуницю, малину, виноград, квіти, декоративні чагарники; сіяти насіння огірків, капусти кольрабі, пекінської, цвітної, петрушки листової, салату, шпинату, щавлю, селери. Слід рясно поливати і підживлювати органічною і мінеральною підгодівлею, а також рихлити ґрунт і прибирати слимаків.
Не можна обрізати і розмножувати рослини шляхом ділення коренів і бульбоцибулин.

23 червня. Дозволяється садити цибулю на перо, часник, картоплю, спаржу, гострий перець, квіти з довгим, кучерявим стеблом, плодові дерева; сіяти на насіння; пересаджувати рослини, боротися зі шкідниками і хворобами, перекопувати ґрунт, рихлити, підгортати, вкорінювати вуса суниці.

Вкрай небажано поливати, обрізати і пасинкувати.

24 червня. Повний Місяць абсолютно не підходить для робіт у городі і саду.

25, 26 червня. Можна садити картоплю, часник, цибульні, багаторічні і бульбоцибулинні квіти, плодові дерева і чагарники, суницю; замочувати насіння і пересаджувати овочеві рослини; вносити кореневі і позакореневі підгодівлі, виполювати бур’яни, обробляти від хвороб і шкідників; обрізати і пересаджувати виноград, проводити його карбування.

Не можна працювати з корінням рослин.

27, 28 червня. Покладається формувати кущі помідорів, батоги огірків, пасинкувати, прищипувати; рихлити сухий ґрунт, прополювати грядки, підгортати; обробляти від хвороб і шкідників, збирати насіння і насінники, обрізати дерева, скошувати газонну траву, прищипувати пагони дерев і чагарників, обрізати вуса в суниці, видаляти зайві пагони.

Не слід сіяти і садити, підживлювати і поливати.

29, 30 червня. Можна садити будь-які рослини, сіяти пізньостиглий шпинат, крес-салат, редис, салат, багаторічні овочеві культури, картоплю, розсаду, квіти, виноград, ожину, малину, полуницю, плодові дерева і ягідні чагарники; вкорінювати живці, в малих дозах вносити мінеральні та органічні добрива, помірно поливати.

Не можна обрізати і обробляти рослини хімпрепаратами.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
10 червня 2021, 19:34 | Полтавщина | Суспільство
1. Sasha434 / 10 червня 2021, 21:55
Коментар видалено за порушення пункту 2.3 Правил користування сайтом
2. Sasha434 / 10 червня 2021, 21:56
Коментар видалено за порушення пункту 2.3 Правил користування сайтом
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації