Вхід | Реєстрація

У Китайгород знову приїжджали із «Стоп корупції»

У Китайгород знову приїжджали із «Стоп корупції»

Ми вже неодноразово повідомляли про події, що відбуваються навколо неоднозначного з правової точки зору спорудження ставків поряд із Китайгородом. Інвестор, який втілює в життя подібний проект, говорить, що це будуть об’єкти для рекреації, у тому числі риболовлі. Частина місцевих жителів вважають, що під приводом риття ставків підприємець видобуває пісок для будівництва автодороги Н-31.

Протистояння доходило до перекриття діючої дороги Дніпро — Решетилівка в районі Китайгорода. У село неодноразово приїжджали активісти із ГО «Стоп корупції».

Днями «стоп корупціонери» вчергове завітали в Китайгород. Вони зупинили автомобіль із написом «Автомагістраль-південь» і викликали поліцейських. Ті приїхали, склали черговий протокол і долучили його до вже існуючої кримінальної справи за ознаками статті 240 Кримінального кодексу України.

Вона гласить:

«Стаття 240. Порушення правил охорони або використання надр

  1. Порушення встановлених правил охорони надр, якщо це створило небезпеку для життя, здоров’я людей чи довкілля, — карається штрафом від трьохсот до шестисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до двох років, або позбавленням волі на той самий строк.
  2. Порушення встановлених правил використання надр, якщо це створило небезпеку для життя, здоров’я людей чи довкілля, а також незаконне видобування корисних копалин загальнодержавного значення — караються штрафом від чотирьохсот до семисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.
  3. Діяння, передбачені частинами першою або другою цієї статті, вчинені на територіях чи об’єктах природно-заповідного фонду або вчинені повторно, — караються обмеженням волі на строк від двох до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк.
  4. Діяння, передбачені частинами першою, другою або третьою цієї статті, якщо вони вчинені шляхом підпалу, вибуху чи іншим загальнонебезпечним способом або спричинили загибель людей, їх масове захворювання або інші тяжкі наслідки, — караються позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років».


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
18 червня 2021, 12:32 | Царичанка | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації