Вхід | Реєстрація

У Нехворощанській громаді з’явиться «активний парк»

У Нехворощанській громаді з’явиться «активний парк»

Про це заявив заступник голови Полтавської облдержадміністрації Дмитро Лунін.

У понеділок прес-служба ОДА повідомила, що невдовзі на Полтавщині запрацює 29 активних парків.

Зокрема, органи місцевого самоврядування долучилися до соціального проекту «Активні парки — локації здорової України».

Зі слів першого заступника голови Полтавської ОДА Дмитра Луніна, із 60 громад області соціальний проект буде діяти в 75 паркових зонах. На сьогодні обрано 29 парків, що мають наявні елементи спортивної інфраструктури, яка відповідає поставленим вимогам та рівню презентабельності для реалізації соцпроекту. Усі парки повинні мати вільний пологий простір, швецьку стінку, лавочки, бруси або турніки.

Також з’явився перелік територіальних громад, у яких активні парки мають відкрити 20 червня. Це — Кременчуцька, Горішньоплавнівська, Градизька, Оболонська, Омельницька, Оржицька, Миргородська, Великобагачанська, Великобудищанська, Краснолуцька, Ромоданівська, Сергіївська, Полтавська, Диканська, Карлівська, Мартинівська. Мачухівська, Нехворощанська, Новоселівська, Решетилівська, Щербанівська ОТГ.

У цих громадах визначені відповідальні особи та координатори проекту, які будуть проводити фізкультурно-оздоровчі заняття для мешканців громади.

 

Президент наказав займатися спортом

Ще 17 грудня минулого року на офіційному інтернет-представництві президента була опублікована новина «Глава держави започатковує соціальний проект «Активні парки — локації здорової України».

У ній ішлося, що президент підписав указ про започаткування відповідного соцпроекту, який передбачає нові форми залучення різних груп населення, зокрема осіб з інвалідністю, до оздоровчої рухової активності у місцях масового відпочинку.

До організації занять з оздоровчої рухової активності та змістовного дозвілля громадян залучатимуться фахівці у сфері фізичної культури й провідні спортсмени.

Також проект передбачає облаштування в місцях масового відпочинку безперешкодного доступу громадян до спортивних споруд і місць для заняття різними видами рухової активності, а також пунктів безкоштовного прокату спортивного інвентарю та обладнання.

Крім того, будуть розроблені програми з видів рухової активності для різних за віком і статтю груп населення.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації